O bătrână din Remetea Chioarului a ajuns la Spitalul Județean Baia Mare cu un hematom în pelerină

hematom in pelerinaO bătrână din Remetea Chioarului a ajuns la Spitalul Județean Baia Mare cu un hematom în pelerină. Pacienta a fost operată de dr. Ovidiu Rotaru,  chirurgul Secției buco-maxilo- facială

Două operații complexe au fost efectuate în această dimineață de medicul primar Ovidiu Rotaru, chirurgul Secției buco-maxilo facială din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

”La 7 fără 10 eram deja în sală, alături de echipa obișnuită cu care operez. Am fost asistat de medicul anestezist din ATI, Felicia Șerban și asistenții medicali Simona Nemeș, Dana Ugărceag și Florin Pocol. Am început dimineața cu tanti Maria, din Remetea Chioarului, care s-a internat la spital duminică-dimineața, cu un hematom în pelerină provenit în urma unei lovituri la față, după ce a căzut în curte. Cazul a fost oarecum dificil, deoarece pacienta a suferit o operație la inimă, cu trei ani în urmă, în Târgu Mureș și se află sub tratament cu anticoagulante. Medicul care a operat-o,  respectiv Remus Mitre este originar din Maramureș, mai exact din Bicaz. La pacienții care iau antiocoagulante, orice sângerare poate fi fatală, de aici și hematomul în pelerină cu care a venit Maria Remetean. A fost necesar să reducem treptat medicamentația anticoagulantelor pentru ca valorile din sânge să se apropie de cele normale, iar azi dimineață am intervenit chirurgical pentru înlăturarea hematoamelor și a cheagurilor mari de sânge vechi. Asistat de colegii mei, am realizat reducerea ortopedică a fracturilor de maxilar superior și orbită. Pacienta se află sub observare pentru alte câteva zile, iar hematoamele ar trebui să dispară în aproximativ două săptămâni”, a explicat medicul primar Ovidiu Rotaru, chirurgul Secției buco-maxilo-facială din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Despre condițiile din Spitalul Județean de Urgență ”Baia Mare” și tratamentul pe care l-a primit din partea cadrelor medicale, Maria Remetean, de 69 de ani, din Remetea Chioarului are doar cuvinte de laudă. ”Mi-a fost frică când m-au urcat pe masă, dimineață, dar am știut că se va face voia lui Dumnezeu. Apoi când m-am trezit și am văzut că sunt bine, tare m-am mai bucurat. Domnul doctor a fost tare bun cu mine, m-a încurajat. Eu sunt femeie văduvă din 1978, am rămas atunci cu doi copii de 7 și 11 ani. Nu m-am recăsătorit niciodată, dar am răzbit în viață. Acu trăiesc cu fiul și nora mea, ei m-au și adus la spital, duminică dimineața. Voi sta în spital atâta timp cât spune domnul doctor Rotaru, el știe cel mai bine ce trebuie să facă să mă vindec și e foarte frumos aici, la dumneavoastră. Mă simt ca în hotel”, a explicat Maria Remetean.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.