O biserică din România a găsit o metodă inedită pentru încasarea taxelor bisericeşti în pandemie. Vezi ce trebuie să facă credincioşii

O biserică din România a găsit o metodă inedită pentru încasarea taxelor bisericeşti în pandemie. Vezi ce trebuie să facă credincioşii

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Reprezentanţii unei biserici ortodoxe din judeţul Sălaj au găsit o metodă prin care să poată încasa contribuţiile băneşti, respectând, în acelaşi timp, regulile de distanţare socială.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei au postat un anunţ pe reţelele de socializare prin care informează credincioşii cu privire la programul şi taxele, în baza căruia preoţii vor sfinţi locuinţele, dar şi la regulile pe care credincioşii trebuie să le respecte.

Conform tradiției creștine, până la Bobotează, preoţii umblă cu Iordanul – un vechi obicei prin care sunt sfinţite casele credincioşilor.

Preoţii bisericii „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj au găsit o soluţie pentru ca putea încasa taxele bisericeşti de pomelnic, de cult şi taxa pentru cruce în pandemie – Credincioşii să pregătească din timp un plic, pe care să noteze numele familiei şi adresa.

Soluţia se recomandă pentru respectarea măsurilor de protecţie Covid-19 şi pentru reducerea timpului întâlnirii.

“ANUNŢ – Sfinţirea caselor 2021

* Se recomandă ca, pentru respectarea regulilor de distanţare şi pentru reducerea timpului întâlnirii, credincioşii să pregătească din timp un plic, pe care să noteze numele familiei şi adresa, în care pot pune, după caz şi după dorinţa fiecăruia, pomelnicul familiei pentru pomenirile anuale (15 lei/nume/an), taxa de cult (100 lei/an/major angajat) şi pentru cruce. Ulterior, în acelaşi plic, fiecare îşi va primi chitanţa la biserică.

** În cazul în care programul afişat va suferi modificări din motive temeinice (ex: înmormântare, etc.) este important de reţinut, ca regulă principală, faptul că preotul nu va veni la sfinţirea caselor după ora 20:00”, au spus reprezentanţii Bisericii Ortodoxe „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.