O LANSARE DE CARTE ȘI UN SPECTACOL ÎNCHEIE STAGIUNEA ARTISTICĂ ȘI PRIMA EDIȚIE A ZILELOR TEATRULUI SIGHETEAN !

DSC_0001O LANSARE DE CARTE ȘI UN SPECTACOL ÎNCHEIE STAGIUNEA ARTISTICĂ  ȘI PRIMA EDIȚIE A ZILELOR TEATRULUI SIGHETEAN !

După zece spectacole cu trei piese de teatru, cu peste  două mii de spectatori (într-o sală cu o capacitate de două sute de locuri),  se încheie stagiunea artistică a Centrului Cultural Sighetu Marmației. Dublul eveniment artistic:  lansarea volumului bilingv RUGA DE VECI de Dorel Todea, traducerea în limba franceza – Gafia Galay şi  Jean-Louis Chancerel – Lausanne, Elveţia și spectacolul cu piesa JANKA  de Oscar K. Speace  traducere din limba engleza: Ioan J. Popescu, dramatizare  și regia artistică Dorel Todea, a umplut sala de spectacole cu iubitorii poeziei și teatrului (mulți intelectuali din oraș și din localitățile din zonă, profesori de liceu și de la universitățile din Cluj și Sighet, elevi și studenți).

Despre activitatea cultural-artistică a prof.dr.Dorel Todea, cetățean de onoare a municipiului, au vorbit prof.dr. Raluca Lozba și managerul Spiridon Pralea. Autorul  cărții a subliniat importața momentului pentru creația sa poetică și artistică, a mulțumit traducătorilor și sponsorilor pentru posibilitatea de a prezenta publicului larg  volumul de poezie într-o limbă de circulație internațională. Un grup de elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, îndrumațí de profesoara Luminița Colopelnic, au prezentat în limba franceza un grupaj din versurile poetului. Cei mai buni elevi la limba franceză din liceele sighetene, au primit din partea autorului câte o carte cu autograf.

A urmat spectacolul cu piesa JANKA  de Oscar K. Speace , jucată excepțional de cele patru interprete (pentru patru vîrste) a personajului Janka: Ioan Vraja, Alina Marina, Adela Neag și Denisa Vraja ! Publicul a răsplătit cu aplauze îndelungate jocul actorilor și regia artistică. Nu au lipsit buchetele cu flori și autografele pe volumul de poezie !

Se încheie într-o atmosferă festivă, prima ediție a Zilelor teatrului sighetan, dar și stagiunea Centrului Cultural Sighet. Zilele următoare  în sălile de expozițíe a centrului va fi deschisă expozițía de pictură a artistului de peste Tisa, PRYKOP ADRIAN.

În lunile de vară , sighetenii și turiștii vor avea posibilitatea să participe la Festivalul de muzică folk “ FLOARE DE COLȚ” și la Festivalul „Eternul Maramureș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.