O medalie de aur şi două menţiuni pentru olimpicii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Aflat la a doua participare la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, lotul olimpic al României a cucerito medalie de aur şi două menţiuni la cea a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată la Beijing, în perioada 21 – 25 iulie.

Medalia de aur a fost obţinută deDan Mircea Mirea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), iar menţiunile au fost acordate Iuliei Marinescu (Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman) şi lui VladNeacşu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a.

Anul trecut, la prima participare oficială la această competiţie (Manchester), România şi-a trecut în palmares o medalie de bronz şi două menţiuni. La ambele ediţii, elevii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, au participat 39 de echipe din 28 de ţări de pe toate continentele.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.