O minciună ZILNICĂ pe care oamenii o înghit-HOROSCOPUL! De ce să crezi în el?

horoscopNu știu despre voi (sic!), dar eu mi-am analizat cunoscuții în ceea ce privește atitudinea față de astrologie și am constatat că se împart în trei categorii. Sunt cei care te întreabă ce zodie ești la câteva minute după ce ați făcut cunoștință, ca să știe ei cu cine au de-a face. Apoi, sunt cei care nu văd legătura între alinierea planetelor și destinul ființei umane și cei cărora, pur și simplu, nu le pasă. Personal, sunt fană a ultimelor două categorii. În cele ce urmează, voi explica și de ce.

Facem abstracție de partea în care oamenii obsedați de horoscop sunt, adesea, enervanți. Să nu ne înțelegem greșit, consider că toleranța e un semn al educației și că noi, în calitate de animale sociale, după cum ne-a numit Aristotel, avem datoria de a avea o atitudine decentă față de orice om și orice idee cu care nu suntem neapărat de acord. Singurul lucru de menționat este că atunci când aperi cu toată ființa o idee, ar trebui să ai și o suită de argumente cu care să o susții.

Aici apare problema în ceea ce privește această pseudoștiință. Cei care leagă prietenii și relații pe baza compatibilității între zodii și care au vaga impresie că știu mai totul despre tine după ce le-ai spus în ce zodie ești nu au argumente științifice. Cel puțin nu unele care să aibă sens. Și ar fi drăguț din partea lor să aibă așa ceva, mai ales atunci când încearcă să îți explice ce fel de om ești pentru că au citit ei un șablon de caracteristici pe Internet. Ținând cont de faptul că suntem în secolul 21, poate că ar trebui să credem mai puțin și să cercetăm mai mult.

Cum a apărut astrologia și care e diferența față de astronomie

Cu mii de ani în urmă, oamenii au început să se întrebe ce sunt, de fapt, punctele luminoase care apar pe cer în fiecare noapte şi de ce Luna îşi schimbă mereu forma. Din această curiozitate s-au născut astrologia şi astronomia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.