„O noapte furtunoasă” în miez de zi la Biserica Albă

in ucraina„O noapte furtunoasă” în miez de zi la Biserica Albă

În miez de zi, românii din Biserica Albă, regiunea Transcarpatia, au fost martorii unei „nopţi furtunoase”, graţie actorilor de la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, Secţia Teatru, care au prezentat românilor maramureşeni din dreapta Tisei spectacolul teatralizat „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale.

Alături de publicul select şi însetat de vorba românească şi de asemenea „surprize culturale”, la eveniment a fost prezent şi domnul Ministru Consilier Ionel Ivan, reprezentând instituţia diplomatică română la Cernăuţi, împreună cu soţia Mioara, care a transmis un mesaj sincer spectatorilor, mulţumindu-le actorilor din Sighetu Marmaţiei pentru acest cadou minunat oferit românilor din dreapta Tisei. Domnul Ionel Ivan a donat Bibliotecii din Biserica Alba, regiunea Transcarpatia câteva cărţi din dramaturgia lui I. L Caragiale şi o lucrare metodica în limba ucraineană despre opera lui Caragiale, semnată de prof. univ dr. Serghei Lucikanin de la Universitatea Taras Şevcenko de la Kiev.

Potrivit radio Cernăuţi, citat de BucPress, manifestarea culturală a avut loc sub Înaltul Patronaj al Consulatului General al României la Cernăuţi. Publicul a rămas profund emoţionat de evoluarea actorilor Florin Dragoste, Dorel Todea, Bogdan Pașca, Darius şi Luminiţa Colopelnic, Valeriu Vana, Elena Nemeș, apreciind talentul lor prin aplauze. Scenografia şi regia artistică a spectacolului a aparţinut maestrului Ioan Dorel Todea. A fost cu adevărat o reprezentare scenică reuşită a piesei de teatru „O noapte furtunoasă”. Sperăm că în viitor de astfel de clipe frumoase şi plăcute va avea parte întreaga comunitate românească din Ucraina.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.