O nouă înşelăciune ingenioasă inventată de români. Infractorii inundă piaţa cu bani falşi

O nouă înşelăciune ingenioasă inventată de români. Infractorii inundă piaţa cu bani falşi

Banii falşi au fost dintotdeauna o metodă preferată a infractorilor pentru a înşela vigilenţa comercianţilor şi a se alege astfel cu bunuri necuvenite, majoritatea cu o valoare foarte mare, pentru a putea fi vândute repede şi cu un profit considerabil.

Noua înşelăciune se bazează pe banii falşi folosiţi drept recuzită în filme sau în industrii de divertisment. Aceşti bani de jucărie au ajuns şi în magazine, iar poliţia a fost sesizată recent de câţiva vânzători din Bucureşti.

Astfel de bancnote sunt produse pentru reclame, pentru jocuri sau pentru alte astfel de producții. Ajung însă, de cele mai multe ori, pe mâini nepotrivite, iar persoanele rău intenționate le folosesc ca fiind bancnote reale, potrivit Observatornews.

Producătorii acestor bancnote le marchează însă intenționat pentru a evita confuzia, adesea astfel de marcaje sunt în colțurile bancnotei: este scrisă sintagma „prop money”, adică bani de recuzită, doar că de foarte multe ori escrocii știu acest lucru și încearcă să ascundă înscrisul folosind diferite metode, precum pasta corectoare de aceeași culoare cu cea a bancnotei.

Sunt și alte detalii la care trebuie să ne uităm, precum elementele de securitate sau materialul din care este făcută bancnota. Cei care încearcă să falsifice bani sau să îi pună în circulație trebuie să știe că riscă până la 10 ani de închisoare.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.