O nouă premieră în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: Rezecție laparoscopică de chist splenic realizată de echipa condusă de dr. Mihaela Leșe

FB_IMG_1449220325587O nouă premieră în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: Rezecție laparoscopică de chist splenic realizată de echipa condusă de dr. Mihaela Leșe

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia a înregistrat joi, 3 decembrie 2015, o nouă premieră medicală. O echipă competentă și performantă formată din dr. Leșe Mihaela, dr. Lavinia Mureșan, as inst Voicu Zoicaș, as inst Rita Șogor și infirmiera Ioana Porumb a reușit o nouă intervenție chirurgicală, care dă șansa la o viață normală unei paciente operate în cadrul instituției spitalicești.

FB_IMG_1449220304712Potrivit informațiilor furnizate de dr. Mihaela Leșe, medic-șef Bloc Operator în cadrul Spitalului Județean Baia Mare, această performanță medicală, respectiv rezecția laparoscopică de chist splenic este o operație rară, fiind efectuate doar 800 de astfel de intervenții în întreaga lume.

”Avantajele acestei intervenții laparoscopice sunt acelea că pacienta se recuperează mult mai repede și revine mai curând la activitatea cotidiană. Pe lângă faptul că recuperarea pacientului este mult mai rapidă decât în cazul intervenției chirurgicale clasice, durerile ulterioare operației sunt mult mai reduse și termenul de revenire la o viață normală scade considerabil”, a explicat dr. Mihaela Leșe, medic-șef Bloc Operator în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.