O prezență- surpriză la GALA FOLK “FLOARE DE COLȚ” ediția a VI-a

La ediția din acest an la inițiativa cantautorului Ducu Berttzi, a urcat pe scenă autorul textului șlagărului „Floare de colț” jurnalistul Viorel Popescu. O întâlnire inedită cu o personalitate marcantă a jurnalismului românesc, care a mai scris texte pentru melodii care au intrat în topul celor mai frumoase compoziții  de muzică ușoară sau folk. În anul 2017, Viorel Popescu a lansat volumul „ Viața ca un specacol”, în care vorbește, firesc, și despre momentul realizării hitului „Floare de colț” !

Dialogul purtat cu prof.dr. Ioan Dorel Todea,( și el fost jurnalist radiofonic) a constituit un moment emoționat  și a dat posibilitatea celor prezenți să afle lucruri inedite. Așadar, ediția a VI-a a Galei folk  „Floare de colț” s-a deschis în prezența celui care, fără să bănuiască – a dat numele unui eveniment muzical care așează municipiul Sighetu Marmației în rândul celor mai importante evenimente de acest fel din România !

Viorel Popescu este un  jurnalist cu activitate în cele mai importante domenii media: presă scrisă,radio și televiziune.  Din 1982 până în 2007,a lucrat la Radiodifuziunea Română ; în acest sfert de veac a fost realizator de emisiuni până în 1989,remarcându-se cu radio- programul „Orele serii”(orele18-20),emisiunea duminicala „Five o’clock” și emisiunea „La sugestia dvs. ” Intre anii 1996 și 2006 , Viorel Popescu a fost directorul canalului Radio România ACTUALITĂȚI. Emisiunea emblema a lui Viorel Popescu a fost „Viața ca un spectacol”, prima emisiune cu public din istoria Radioului difuzată în direct în ultima duminica a fiecărei luni ,în decurs de un deceniu.După 2007 Viorel Popescu a lucrat încă 6 ani în cadrul a două televiziuni private. A colaborat cu compozitori de succes,scriind versurile unor cântece devenite hituri : „Floare de colț” (compozitor și interpret Ducu Bertzi), „Valsul valurilor” (compozitor Dumitru Lupu,solista Ileana Sipoteanu), „Rendez vous” (mențiune Festival Mamaia; D.Lupu,Ileana Sipoteanu) etc.etc.

O prezență- surpriză la GALA FOLK “FLOARE DE COLȚ” ediția a VI-aLa ediția din acest an la inițiativa cantautorului Ducu Berttzi, a urcat pe scenă autorul textului șlagărului "Floare de colț" jurnalistul Viorel Popescu. O întâlnire inedită cu o personalitate marcantă a jurnalismului românesc, care a mai scris texte pentru melodii care au intrat în topul celor mai frumoase compoziții de muzică ușoară sau folk. În anul 2017, Viorel Popescu a lansat volumul „ Viața ca un specacol”, în care vorbește, firesc, și despre momentul realizării hitului "Floare de colț" ! Dialogul purtat cu prof.dr. Ioan Dorel Todea,( și el fost jurnalist radiofonic) a constituit un moment emoționat și a dat posibilitatea celor prezenți să afle lucruri inedite. Așadar, ediția a VI-a a Galei folk "Floare de colț" s-a deschis în prezența celui care, fără să bănuiască – a dat numele unui eveniment muzical care așează municipiul Sighetu Marmației în rândul celor mai importante evenimente de acest fel din România !Viorel Popescu este un jurnalist cu activitate în cele mai importante domenii media: presă scrisă,radio și televiziune. Din 1982 până în 2007,a lucrat la Radiodifuziunea Română ; în acest sfert de veac a fost realizator de emisiuni până în 1989,remarcându-se cu radio- programul "Orele serii"(orele18-20),emisiunea duminicala "Five o'clock" și emisiunea "La sugestia dvs. " Intre anii 1996 și 2006 , Viorel Popescu a fost directorul canalului Radio România ACTUALITĂȚI. Emisiunea emblema a lui Viorel Popescu a fost "Viața ca un spectacol", prima emisiune cu public din istoria Radioului difuzată în direct în ultima duminica a fiecărei luni ,în decurs de un deceniu.După 2007 Viorel Popescu a lucrat încă 6 ani în cadrul a două televiziuni private. A colaborat cu compozitori de succes,scriind versurile unor cântece devenite hituri : "Floare de colț" (compozitor și interpret Ducu Bertzi), "Valsul valurilor" (compozitor Dumitru Lupu,solista Ileana Sipoteanu), "Rendez vous" (mențiune Festival Mamaia; D.Lupu,Ileana Sipoteanu) etc.etc.Prima seară a Galei folk "Floare de colț", a adus în scenă tineri interpreți, care bat la porțile afirmării și, mai ales, o parte din grupul vedetelor muzicii folk, mulți dintre ei foști membri ai Cenaclului Flacăra,(Adrian Ivanițchi, Cistian Buică, Adrian Bezna, Didina Curea). Punctul culminant l-a constituit recitalul susținut de Mircea Vintilă și Vasile Șeicaru, care au ridicat spectatorii în picioare, au cântat împreună, realizând un excepțional spectacol de sunet și lumină, adunând în jurul scenei peste patru mii de spectatori !

Publicată de Romeo Daniel Todea pe Sâmbătă, 18 August 2018

Prima seară a Galei folk  „Floare de colț”, a adus în scenă tineri interpreți, care bat la porțile afirmării și, mai ales, o parte din grupul vedetelor muzicii folk, mulți dintre ei foști membri ai  Cenaclului Flacăra, (Adrian Ivanițchi, Cistian Buică, Adrian Bezna, Didina Curea). Punctul culminant l-a constituit  recitalul susținut de Mircea Vintilă și Vasile Șeicaru, care au ridicat spectatorii în picioare, au cântat împreună, realizând un excepțional spectacol de sunet și lumină, adunând în jurul scenei peste patru mii de spectatori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.