O săptămână în Estonia Erasmus + “Riding the Rainbow to a Better Future”

11188434_883385481709980_2586829369515878163_nÎn perioada 9-13.11.2015 la Tallin,capitala Estoniei avut loc cea de-a treia întâlnire internatională din cadrul proiectului Erasmus + „Riding the Rainbow to a Better Future ” , ațiunea K2.

Alături de profesori din Grecia, Lituania, Polonia, Turcia şi Italia, la manifestările din cadrul proiectului, au participat și două reprezentante ale României: profesoarele Iuliana Bartha(engleză) coordonatorul pe școala al proiectului si prof. Ancuța Buciuman (limba franceză) de la Scoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa.

12189949_883391835042678_8974793571343962535_nDeschiderea oficiala a avut loc la Scoala ,,Tallinna Pae Gumnaasium„  În cele cinci zile,oaspeții au avut ocazia să ia contact direct cu metodele de educație și predare din școlile estoniene ,toate cursurile fiind analizate si comparate cu metodele folosite în țările profesorilor participanți. Profesorii au desfășurat activități de predare la clasele din cadrul școlii gazdă. Au fost prezentate si apoi discutate diferite metode inovative de predare si folosirea TIC în clasă.

De asemenea au fost vizitate o serie de obiective turistice din capitală și din împrejurimi, între care se remarcă parcul national Lahemaa, unde au loc frecvent activități în cadrul orelor de educatie ecologică si a mediului în scolile din Estonia. Educatia mediului este o materie importană care se predă în scolile estoniene. Mlastinile Estoniei reprezintă o atractie deosebită pentru locuitori și pentru turisti. Muzeul pădurii le oferă elevilor ocazia de a cunoaste mai bine pădurile cu fauna si flora specifică.

Tot în cadrul proiectului,gazdele au prezentat un alt model de antreprenoriat, numit ,,Viking Village„ unde au putut fi admirate: traditii vikinge, dansuri și cântece tradiționale din Estonia. Un obiectiv important a fost una din cele 10.000 de păduri sacre din Estonia. Din aceste păduri nu are voie nimeni să ia nimic, nici măcar o frunză sau o piatră.

A fost o saptămâna încărcată,dar rodnică, o săptămână în care s-a realizat un schimb de bune practici între scolile partenere.

Următoarea întâlnire transnațională a fost fixată pentru aprilie,anul viitor, și va avea loc în localitatea Tarnogrod din Polonia.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.