O săptămână în Lituania Erasmus + “Riding the Rainbow to a Better Future”

farcÎn perioada 27 aprilie – 1 mai 2015, o echipă formată din elevii Mereuţ Andrei, clasa a VI-a B, Morar Andrei, clasa a VII-a A şi profesorii Barta Rozalia şi Boloş Milica de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcaşa au participat la cea de-a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului Erasmus + “Riding the Rainbow to a Better Future”. Aceasta s-a desfăşurat la Şcoala „Darius and Girenas Progymnazium” în localitatea Šilalė din Lituania. Pentru a cunoaşte cât mai bine cultura locală, elevii au fost cazaţi la familii şi au avut astfel oportunitatea de a se bucura de ospitalitatea lituanienilor.

Organizatorii au pregătit diverse activităţi care au vizat toate modulele proiectului: autocunoaştere şi relaţionare, profesii, mediu, utilizarea calculatorului în activitatea didactică, sport, muzică, mituri şi legende locale, desfăşurate atât în şcoală cât şi în afara ei. În cadrul muzeelor vizitate, nu doar am privit şi admirat exponatele, ci au fost pregătite diverse activităţi, astfel încât vizitele s-au dovedit extrem de interesante, iar muzeele au prins viaţă cu ajutorul copiilor. Elevii şcolii noastre s-au evidenţiat nu de puţine ori prin creativitate, hărnicie, implicare şi cunoştinţele lor de limbă engleză. Bineînţeles ca au încântat participanţii din cele 6 ţări partenere prin cântecul nostru „Maramureş plai cu flori”, jocuri tradiţionale de copii şi produse tradiţionale româneşti.

Au fost exersate meserii vechi şi noi, în atelierul şcolii organizându-se o lecţie de olărit, iar produsele româneşti l-au încântat inclusiv pe profesor. De 1 mai am fost la mare: marea Baltică, pe Curonian Spit, la graniţa cu Rusia, iar acolo am avut posibilitatea de a afla diverse mituri şi legende locale. A fost o săptămână extrem de încărcată, dar extraordinar de plăcută şi ne-am întors acasă mai bogaţi sufleteşte pentru că am cunoscut oameni minunaţi pe care ne dorim să-i revedem! Prof. Milica Boloş Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcaşa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.