O tonă şi jumătate de peşti au murit din cauza caniculei, într-o baltă din Sânnicolau Mare

Aproximativ o tonă şi jumătate de peşti, care cel mai probabil au murit din cauza caniculei, sufocându-se din cauza lipsei de oxigen, au fost scoşi, sâmbătă, de localnicii din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, dintr-o baltă. Pompierii au intervenit 9 ore pentru reoxigenarea apei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş, Bogdan Mutu, a declarat sâmbătă că localnicii au scos din balta de pescuit din oraşul Sânnicolau Mare aproximativ o tonă şi jumătate de peşti morţi.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină cu mai multe motopompe pentru oxigenarea apei din lac. Cel mai probabil, spun ei, peştii au murit din cauza caniculei, după ce nivelul de oxigen din apă a scăzut.

„Am intervenit cu trei motopompe, dintre care una de mare capacitate, pentru oxigenarea apei, recircularea apei din lac. La faţa locului erau aproximativ o tonă şi jumătate de peşti morţi. Cauza exactă va fi stabilită de către cei de la Mediu, s-au luat probe din apă şi din peşti. Noi am intervenit de la ora 11.00 până la ora 20.00 cu trei motopompe”, a afirmat Bogdan Mutu.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.