O VESTE BUNĂ pentru toţi FUMĂTORII

fumatorDeputatul neafiliat Daniel Fenechiu a anunţat luni că a iniţiat un proiect de lege care permite constituirea de asociaţii sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spaţii închise în care să fumeze, să bea cafea, ceai sau băuturi răcoritoare.

‘Am iniţiat şi voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spaţiul public închis este foarte prost definit şi condiţiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociaţii sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spaţii pentru fumat, în care să se poată fuma şi desfăşura activităţile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare’, a spus Fenechiu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că propunerea legislativă redefineşte spaţiul public închis, care ar urma să fie ‘orice spaţiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereţi’.

Fenechiu a menţionat că legea antifumat ‘este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc’, ‘o lege asemănătoare cu legea prohibiţiei din Statele Unite’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.