O vizită la penitenciar este o lecție de viață. Află mai mult

Mai este puțin timp până când vacanța de vară își va intra în drepturi, iar elevii vor avea mai mult timp liber la dispoziție. Pentru ca în zilele libere să nu fie distrași de diferite activități care îi pot transforma în victime sau infractori, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au organizat ieri, 11 iunie, în parteneriat cu Penitenciarul Baia Mare, o activitate preventiv-informativă de conștientizare a consecințelor pe care le pot avea unele alegeri ilegale.

Activitatea s-a desfășurat la Penitenciarul Baia Mare unde doi deținuți s-au transpus mai degrabă în postura de speak-er motivațional, reușind să le transmită elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu povești de viață cu tema „anturajul îți poate da aripi sau te poate duce la închisoare!”

În contextul întâlnirii dintre persoanele private de libertate și elevi, aceștia din urmă au avut prilejul să înțeleagă cauzele și consecințele comiterii de infracțiuni și felul în care alegerile pe care le facem ne influențează viața.

Împărtășirea acestor experiențe negative, puterea exemplului personal a fost de impact pentru cei 25 de adolescenți prezenți și îi va ajuta să înțeleagă mai bine riscurile la care s-ar putea expune aflându-se în prezența unor anturaje nepotrivite, cât și în a conștientiza importanța solicitării de ajutor specializat ori de câte ori se confruntă cu situații problematice.

Am apreciat onestitatea de care au dat dovadă deținuții și am înțeles că acțiunile din prezent alcătuiesc viitorul, chiar dacă urmările sau consecințele nu vor fi imediate. Această vizită mi-a schimbat total perspectiva asupra felului în care ar trebui să îmi selectez prietenii. Sugerez să se mai inițieze astfel de activități, a precizat una dintre elevele care a participat la întâlnire.

Mulțumim partenerilor instituționali, respectiv Penitenciarului Baia Mare, Inspectoratului Județean Școlar Maramureș și presei, pentru reușita acestei activități.

Dragi tineri, mesajul final se poate concluziona astfel: LEGEA EXISTĂ ȘI NU IARTĂ! Fiți prudenți, alegeți inteligent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.