Oameni de bine din lumea întreagă sprijină ”Îngerii lui Paula” pentru a alina orice durere umană!

paulaaaaaaAsociația ”Îngerii lui Paula” își deschide aripile pentru a alina orice durere umană

Cu o lună și jumătate în urmă, un înger a plecat dintre noi. Povestea Dorei Paula, tânăra de numai 15 ani, din Baia Sprie, a cărei viață a sfârșit într-un mod atât de tragic, a fost amplu mediatizată. Nu mai revenim asupra detaliilor, familia Paulei a suferit și suferă prea mult. Însă, în memoria acestei copile minunate, mama ei, Anca Dindiligan, va deschide o asociația care se va numi, cel mai probabil, ”Îngerii lui Paula”. Și vor exista, cu adevărat, îngeri care să se îngrijească de toți copiii cu probleme, fie ele financiare sau emoționale, îngeri care să constituie un grup de sprijin pentru familiile încercate de tragedii, îngeri care să vegheze asupra bătrânilor nimănui. Prin această asociație, Paula va fi mereu vie și în sufletele celor care n-au cunoscut-o, dar vor afla ce copil minunat și extraordinar era ea.

Asociația vrea să deschidă, în viitor, o cantină pentru cei oropsiți și un azil de bătrâni

 Anca Dindiligan a declarat că, începând de azi, asociația a demarat primele acte necesare înființării. ”Mă întâlnesc cu avocata și vom porni pașii pentru constituire. M-am gândit la trei variante de nume, respectiv Asociația ”Dora Paula”, Asociația ”Paula” sau ”Asociația ”Îngerii lui Paula”. Cel mai probabil voi opta pentru această ultimă variantă, fiindcă Paula a fost un înger și în viață, la fel ca acum. Deschid această asociație fiindcă Paula era o copilă sufletistă și sensibilă, care și-ar fi dat și ultimul bănuț din buzunar pentru a ajuta un copil cu probleme. Mereu a fost impresionată de poveștile de viață pe care le-a auzit, iar la ultimul concert caritabil pe care l-am organizat în Baia Sprie, în luna decembrie a anului 2014, pentru a-l ajuta pe Mihăiță, Paula mi-a fost alături. La fel ca de fiecare dată, copilul meu s-a bucurat când am putut să fac un bine unui copil cu probleme. Acum, în memoria ei, îmi doresc să ajut cât mai multă lume, pentru a păstra amintirea ei vie în sufletele tuturor. Actele ar putea să dureze aproximativ o lună de zile, însă, în tot acest timp, iau legătura cu oameni care ar putea să mă ajute. Asociația va avea trei membri fondatori, un președinte, un vicepreședinte și un secretar. Vor exista și doi cenzori, și un contabil expert, iar mai apoi vom angaja un consilier pe probleme psihologice. Sperăm să putem accesa fonduri europene pentru a deschide o cantină pentru toți cei oropsiți și chiar un cămin de bătrâni. Am gânduri mari, dar știu că voi reuși. Paula mă ghidează, de acolo de Sus, la fiecare pas”, a subliniat mama Paulei, Anca Dindiligan.

 ama introGrup de sprijin pentru familiile încercați de tragedii

Un lucru care merge de ani întregi în alte state, va demara și în Baia Mare, la inițiativa Ancăi Dindiligan. Mama Paulei își dorește ca, în cadrul Asociației ”Îngerii lui Paula”, să deschisă și un grup de suport pentru familiile încercate de tragedii. ”Încerc să gândesc o variantă de a-i ajuta și pe cei încercați de diverse drame familiale, iar aici mă refer la cei care au trecut printr-o încercare la fel de grea ca a noastră, printr-o pierdere atât de tragică, care pare să-ți smulgă sufletul din piept. Ne vom adresa părinților care au pierdut un copil, dar și copiilor care au pierdut un părinte, celor care suferă în urma pierderii unui frate, a unei surori, a soțului, soției sau a altui om drag. ”Îngerii lui Paula” vor fi aici pentru orice fel de problemă, fie ea materială sau emoțională. Mă gândesc și la copiii care nu pot comunica cu părinții lor, pe motiv că fie le este teamă de a-și expune problema, fie tutorii lor sunt prea ocupați și nu au timp să îi asculte. Vom fi aici pentru copiii nevoiași, cărora vom încerca să le oferim o viață mai bună, vom fi aici pentru bătrânii nimănui. Știu că pare un proiect ambițios, dar mai știu că toți pașii îmi vor fi îndrumați de copilul meu, un înger acum, îngerul Paula”, a explicat Anca.

Anca si PaulaOameni de bine din lumea întreagă sprijină ”Îngerii lui Paula”

 Conform declarațiilor oferite de Anca Dindiligan, ”Îngerii lui Paula” va avea legături în lumea întreagă. Nu ne vom limita la nivelul județului Maramureș, ci ne întindem în întreaga țară și cu legături în lume. Oameni de bine de peste tot s-au oferit deja să mă ajute, iar odată demarat proiectul, am convingerea că vor fi și mai mulți. Vom deschide și două conturi, unul în lei și unul în euro, dar vom avea și un spațiu, la început în Baia Mare, unde oricine poate aduce donații care, ulterior, să ajungă la cei care au atâta nevoie de orice lucrușor. Am avut și continui să am întâlniri cu persoane care au auzit povestea noastră și au aflat ce-mi doresc să fac și nesperat de multă lume își dorește să contribuie. Am convingerea că va fi o mare asociație umanitară, iar imaginea Paulei va trăi veșnic, prin îngerii care i-a lăsat pe pământ pentru un scop atât de nobil. Prima acțiune o gândesc în preajma sărbătorilor pascale, cu un concert la care să participe elevi ai Liceului de Arte, liceu pe care și Paula l-a frecventat, din clasa a V-a și până în clasa a IX-a, când a avut loc tragedia. Vrem să deschidem și o expoziție de desene și ouă încondeiate, unde se vor putea face donații”, a explicat, cu glas tremurat dar plin de hotărâre, mama Paulei.

Nota redacției: Anca Dindiligan este prietena mea și colegă în media, fiindcă odată ce ți-a intrat scriitura în sânge, rămâi ziarist o viață, indiferent că scrii la un ziar sau ocupi biroul de presă al unei instituții. Paula a fost o prietenă dragă a fiului meu, iar tragedia lor ne-a marcat și pe noi, mai mult decât am fi crezut că ne va atinge ceva. Nu pot să mă gândesc ce simte Anca și tocmai de aceea am refuzat să scriu despre acele momente tragice. Și tocmai de aceea nu dezbat ceea ce s-a întâmplat și nu reamintesc nenorocirea care a lovit familia Dindiligan. Și acest interviu pe care i l-am luat mi s-a părut un lucru greu, deși am intervievat mii de oameni în acești mulți ani de presă. Mi-e greu să vorbesc despre Paula și îi este greu și Ancăi să reia povestea. Însă dorința de a înființa această asociație îi aduce o sclipire în ochi, ceea ce mă face și pe mine să cred cu tărie că va reuși. Iar Paula și îngerii pe care ea îi va ghida în tot acest timp vor ajunge cunoscuți în lumea întreagă. Vom reveni cu amănunte, pe parcurs, și sperăm ca o parte din cei care au citit aceste rânduri să-și dorească să dea o mână de ajutor. Iar cei care vor să se implice direct, pot lua legătura cu Anca, la numărul de telefon 0751/273.880.

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.