Oana Enașel: ,, Ideea înscrisă de noi a fost una născută din nevoile reale ale muzeului: o aplicație care să centralizeze electronic evidența vizitatorilor noștri.”

Oana Enașel: ,, Ideea înscrisă de noi a fost una născută din nevoile reale ale muzeului: o aplicație care să centralizeze electronic evidența vizitatorilor noștri.”

Muzeul Judetean de Arta din localitate  a luat un premiu important acordat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos. Ziarul nostru ii felicita pentru acest premiu pe toti cei implicati in acest proiect. Avem un interviu cu Oana Enășel care ne-a oferit toate amanuntele legate de acest premiu. Muzeul Judetean de Artă din localitate este cel mai important muzeu  care s-a afirmat prin proiectele si profesionalismul intregii echipe.

 Oana Enașel, Muzeul de Arta din Baia Mare a castigat un premiu acordat de Ambasada Olandei. Despre ce este vorba?

“Culture Hack” a fost organizat de Centrul pentru Inovare Publică și finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos. Evenimentul a oferit operatorilor culturali (și din mediul privat, nu doar din instituții publice) posibilitatea de a înscrie proiecte pentru materializarea cărora ar avea nevoie de sprijinul unor programatori. Prezentarea s-a făcut în cadrul pitch-ului­ din 12 ianuarie. S-au format echipele și a început colaborarea. Sâmbăta aceasta, în 3 martie, a avut loc maratonul de programare și premierea aplicațiilor câștigătoare.

Ideea înscrisă de noi a fost una născută din nevoile reale ale muzeului: o aplicație care să centralizeze electronic evidența vizitatorilor noștri. Concret, avantajul aplicației este completarea statisticilor pentru vizitatori în timp real și posibilitatea construirii unei baze de date. În prezent această activitate se realizează cu ajutorul unui registru de vizitatori, iar datele înregistrate manual sunt ulterior centralizate electronic.

Mai mult, apliicația , oferă și posibilitatea introducerii unor întrebări suplimentare care să ne ajute să realizăm cercetări de marketing, să cunoaștem comunitatea pe care o servim și să ne adaptăm serviciile.

V-ati asteptat la un astfel de premiu in momentul in care s-a inceput munca pentru aceasta aplicatie?

Nu. Eu, cel puțin, nu m-am așteptat.

Inițial au fost înscrise 29 de proiecte, din care 9 au ajuns în faza de aplicație funcțională. Multe idei mi s-au părut foarte interesante și cu șanse mult mai mari decât a noastră. M-am gândit doar la aplicabilitate și la nevoia muzeului. Un merit deosebit l-au avut cei doi programatori care au ales să pună în practică ideea noastră: Anca NEGULESCU și Mircea ȘERDIN, amândoi din București.

Ce ne propune Muzeul de Arta in perioada imediat urmatoare?

Până de Ziua Femeii continuăm campania “Dăruiește-i primăvara”, cu care publicul a rezonat peste așteptări.

În luna martie propunem băimărenilor expoziția temporară de grafică “INfinit, INcolor”, curator Călin IȚOAIE, pe care tocmai am vernisat-o.

In ANUL CENTENARULUI, in linii mari care sunt manifestarile organizate de Muzeu ?

Toate activitățile noastre din anul acesta sunt dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. Urmează să avem trei proiecte mari, unul în colaborare cu alt muzeu județean de artă. Vom anunța detaliile pe măsură ce vom desfășura evenimentele.

Un gand pentru cititorii jurnalmm

Noi ieșim mereu în întâmpinarea lor cu noutăți si proiecte inedite, dar ca să ne cunoască cu adevărat  îi așteptăm în casa noastră, la Muzeul de Artă, unde vor fi bine primiți și vor pleca de fiecare dată cu gândul reîntoarcerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.