”Oaspeți de seamă” la Ștefan și Nița Mihali din Borșa, în prima zi din 2016! Un peretar sugestiv transmite următorul mesaj: ”Isus le-a zis, pace vouă!”

FB_IMG_1452073108448Prima zi a anului 2016 a fost una deosebită și pentru Ștefan și Nița Mihali din Borșa, o pereche de seamă a comunității, care a ajuns să serbeze 62 de ani de conviețuire comună. Pragul casei lor a fost trecut, chiar în 1 ianuarie 2016, de primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, însoțit de preotul Vasile Tivadar. Cu un buchet de flori în mână și zeci de gânduri și intenții bune în suflet, edilul Borșei, alături de părintele Tivadar au dorit să îi felicite pe Ștefan și Nița Mihali pentru dârzenia cu care au învins greutățile peste timp și să le ureze încă mulți și frumoși ani împreună. Despre vizita făcută la familia Mihali aflăm de pe contul de Facebook al Primăriei Borșa, printr-un mesaj postat de edilul Sorin Ion Timiș, aceasta fiind cea de-a două vizită pe care a realizat-o în 1 ianuarie la o familie care aniversa peste șase decenii de căsnicie.

”Tot azi, găsim acasă pe Ștefan și Nița Mihali. Într-o casă frumos aranjată, proaspăt văruită pe interior în tradiționala culoare albastru deschis, lângă cuptorul din cărămidă pe care stau în oală sarmalele și pâinea proaspătă, cei doi depănă amintirile celor 62 de ani de căsătorie. În 8 noiembrie 1954, Nița și Ștefan își uneau destinele pe viață. Au două fete și 11 nepoți și strănepoți. Trăiesc în casa construită de unchieșul Ștefan în 1945, pe când avea doar 17 ani. Casa frumos împodobită cu blide, icoane și peretare ne aduce aminte de poveștile bunicilor. La loc de cinste, deasupra patului stă un tablou cu poza părinților mătușii Nița din vremea când au fost miri, undeva prin 1926. La mulți ani, mătușă Nița și unchieșule Ștefan!”, scrie pe contul Primăriei orașului Borșa, mesaj transmis de primarul Sorin Ion Timiș.

Un alt aspect care l-am remarcat, din pozele postate, a fost un peretar aflat la loc de cinste, între icoane sfințite și blide al căruit mesaj este extrem de profund și sugestiv: ”Isus le-a zis, pace vouă”. Și așa pare să fi trăit și familia Mihali, de-a lungul celor 62 de ani de conviețuire comună, în pacea și liniștea adusă de divinitate.

Nouă nu ne rămâne decât să îl felicităm pe primarul Borșei, Sorin Ion Timiș pentru gestul extraordinar și plin de inimă pe care l-a făcut și să îi dorim să rămână neschimbat, peste ani. Un gest simplu face, uneori, mai mult decât 1.000 de cuvinte îmbrăcate în cele mai alese cuvinte! Felicitări, domnule primar!

Loading...

1 COMENTARIU

  1. multimim domnului primar ptru gestul frumos facu sunteti un om cu inima mare si aveti un mare respect pt. oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.