Obiceiul e total greşit şi îţi pune în pericol sănătatea. Avertismentul medicilor

Dacă faci duş în fiecare zi, e bine să ştii că acest obicei poate fi dăunător pielii. Avertismentul a fost lansat un medic dermatolog din Statele Unite care a făcut o serie de recomandări pentru a ne ocroti sănătatea.

Medicul dermatolog Lucy Chen de la clinica americană Riverchase Dermatology a explicat de ce nu este bine să faci duș în fiecare zi sau chiar de mai multe ori într-un interval de 24 de ore. Acest obicei poate duce apariţia de probleme atunci când speli foarte des părul şi pielea.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Dermatologul a stârnit controverse, după ce le-a recomandat persoanelor care nu au activitate intensă să nu se spele decât de două sau trei ori pe săptămână.

„Utilizarea zilnică a dușului poate fi dăunătoare pentru piele, deoarece poate elimina uleiurile esențiale și o poate usca. Când se întâmplă acest lucru, pielea se poate crăpa, ceea ce duce la pătrunderea bacteriilor nedorite în organism. Uscăciunea poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii, roșeață și mâncărime”, a explicat medicul dermatolog Lucy Chen, conform The Sun.

Mai mult, e posibil să apară reacții alergice, acnee sau infecții ale pielii.

Dermatologul a avertizat că dușul făcut în fiecare zi sau în exces poate avea efecte dăunătoare și asupra părului. Acest lucru activează glandele sebacee, lucru care duce la îngrășarea mai rapidă a părului

La polul opus, unii oameni pot constata că, după spălări dese, pielea capului devine uscată, fapt ce provoacă mătreață.

Medicul dermatolog a recomandat să facem schimbări în programul de duş. Dr. Chen a atras atenţia că acest lucru variază de la o persoană la alta. De exemplu, cei activi sunt încurajați să facă duș mai des. Din acest motiv, frecvența cu care facem duș trebuie să depindă de mediu și de activitățile zilnice.

„Unul dintre principalele motive pentru a face duș este spălarea celulelor moarte ale pielii, murdăria, resturile și transpirația. Dacă transpirați, poate doriți să faceți un duș în aceeași zi.

„Dușul depinde și de tendințele naturale ale corpului de a transpira, de lubrifiere și miros corporal”; a explicat dr. Lucy Chen, potrivit sursei citate.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.