Obligat să-și ceară scuze. Ce a spus un candidat pentru Parlamentul scoțian la adresa românilor?

Un candidat separatist în alegerile pentru parlamentul Scoției a fost nevoit să își ceară scuze pentru insultarea românilor. Anul trecut, pe Twitter, el s-a referit la românii din Edinburg numindu-i, printre altele, cerșetori și porci.

În vârstă de 42 de ani, Alex Arthur a fost campion mondial WBO la categoria super-pană în 2008. El candidează acum pe lista unui partid nou înființat și de descrie drept “un fost boxer din clasa muncitoare cu gura slobodă”.

El și-a cerut scuze pentru mesaj a susținut că afirmațiile sale ar fi fost “interpretate greșit”. Ca să întărească cele spuse, Alex Arthur a precizat și că are prieteni români. În Scotia, se estimează că se află circa 10.000 de români, la o populație de aproape 5,5 milioane.

Zilele trecute, în Spania, o deputată de Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a spus că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile dintr-un oraș”.

După ce a vizitat un cartier din Granada, Macarena Olona a afirmat că românii generează probleme serioase de conviețuire și că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.