INEDIT! Test naţional online pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală

Online-Hearing-TestOcuparea funcției de director de școală poate fi obținută prin promovarea unui test online!

În această săptămână, Adrian Curaj, ministrul de resort, a prezentat în fața deputaților faptul că organizarea unui test național online pentru ocuparea funcțiilor de director de școală reprezintă un pas preeliminar depunerii de dosar pentru concurs.

Potrivit Mediafax, acesta se arată încrezător în faptul că un test național online pentru funcția de director ar însemna un lucru îmbucurător, astfel încât ar putea aplica toată lumea.

Desfășurarea concursului va începe prin acest test de resurse umane online general, iar după trecerea acestuia candidații vor putea să-ți depună dosarele pentru concurs.

A doua problemă abordată a fost vis a vis de desfiițarea inspectoratelor școlare. Potrivit ministrului educației acesta se împotrivește pe considerentul că inspectoratele școlare și cei de la conducerea acestora sunt aproape de ceea ce se întâmplă în realitate.

„Concursurile pentru directori de şcoli au fost de la început şi sunt o prioritate, lucrăm cu un grup puternic care fac resurse umane în multinaţionale (…). Am încredere că vom putea veni în prima etapă a concursului de director cu un test online naţional, astfel încât să aibă încredere că pot aplica toţi. Va fi acest test de resurse umane online general şi după ce trec acest test vor putea să îşi depună dosarele pentru concurs”, a spus ministrul.

Adrian Curaj a mai afirmat că se opune desfiinţării inspectoratelor.

”Desfiinţarea inspectoratelor şcolare, îmi pare rău, am spus clar nu pentru că într-un fel sau altul, noi discutăm despre descentralizare. Inspectoratele şcolare şi cei care le conduc sunt aproape de ce se întâmplă în realitate, problema este că ei nu au fost consultaţi”, a mai precizat Curaj.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.