Ocuparea ilegală a unui loc de parcare ar putea fi sancţionată cu 500-1.000 de lei

Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit ar urma să fie sancționată cu amenzi cuprinse între 500 – 1.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi din 8 iunie a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Acest proiect completează Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului București, vizând prevederile referitoare la parcajele publice. Potrivit expunerii de motive, semnată de consilierii generali ALDE, în prezent dispozițiile legale aplicabile pentru sancționarea faptelor care constituie contravenții sunt cele prevăzute la art. 21 lit a-d din anexa 3 a Strategiei de parcare. În aceste cazuri, amenzile sunt de 1.500 — 2.500 de lei, fiind sancționate: blocarea accesului în parcaj; efectuarea de lucrări de reparații și întreținere a autovehiculului în perimetrul parcajului; amplasarea de dispozitive de menținere liberă a locurilor de parcare; amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, scrie agerpres.ro.

Ținând cont de faptul că instanța de judecată anulează marea majoritate a amenzilor, există o disproporție vădită între cuantumul acestora și faptele săvârșite”, apreciază semnatarii.

De asemenea, în raportul de specialitate se arată că în prezent s-au înmulțit cazurile în care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, împiedicându-i pe cei în drept să le folosească.
„Având în vedere că dispozițiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea și exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit ca fiind contravenție și a putea fi sancționată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens”, se arată în documentul menționat.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.