OMENIREA, ÎN PERICOL. Fenomen periculos în 2019! Oamenii de ştiinţă sunt în stare de alertă! Vezi ce se întâmplă

OMENIREA, ÎN PERICOL. Fenomen periculos în 2019! Oamenii de ştiinţă sunt în stare de alertă! Vezi ce se întâmplă

Specialiștii sunt în stare de alertă după ce un detaliu cumplit a ieșit la iveală! Omenirea se confruntă cu un pericol uriaș! Un fenomen periculos se va produce în anul 2019 și, potrivit experților, consecințele vor fi extrem de grave! Ce anunță specialiștii și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare?
Temperaturile la nivel global s-ar putea apropia anul viitor de cele mai ridicate valori înregistrate până în prezent, conform unei prognoze emise de serviciul de meteorologie britanic Met Office, scrie agerpres.ro.
În 2019, temperaturile medii globale ar putea fi cu circa 1,10 grade Celsius mai ridicate în comparaţie cu cele din perioada preindustrială, ajungând astfel aproape de un prag record!

Valorile ridicate de temperatură vor fi consecinţa schimbărilor climatice provocate de creşterea concentraţiilor din atmosferă ale gazelor cu efect de seră rezultate în urma activităţilor umane, dar şi a unei modeste încălziri cauzată de fenomenul climatic El Nino din Pacific.

FENOMENUL CARE A PUS EXPERȚII PE JAR

Prognoza potrivit căreia anul viitor va fi unul fierbinte, cu valorile apropiate de cele mai ridicate înregistrate vreodată, este cea mai recentă dintre tendinţele privind încălzirea climatică la care planeta noastră a asistat în ultimii ani.

”Prognozele noastre sugerează că, până la sfârşitul anului 2019, nouăsprezece dintre cei mai călduroşi douăzeci de ani înregistraţi vreodată au fost după anul 2000”, a declarat profesorul Adam Scaife, directorul departamentului de prognoză pe termen lung de la Met Office.
La rândul său, doctorul Doug Smith, cercetător la Met Office, a precizat că ”prognoza pentru 2019 plasează anul viitor printre cei mai călduroşi cinci ani de până acum, toţi fiind înregistraţi după 2015”.

AVERTISMENT PENTRU OMENIRE

În raportul OMM publicat cu câteva zile înainte de debutul summitului pentru climă COP24 desfăşurat la sfârşitului acestui an se explică, printre altele, că suprafaţa banchizei arctice a fost mult mai mică în raport cu valorile obişnuite încă de la începutul anului 2018, afişând recorduri negative în ianuarie şi februarie. Iar maximul anual, observat la jumătatea lunii martie, ocupă locul al treilea în topul celor mai slabe rezultate înregistrate vreodată. De asemenea, 2018 a avut parte de o serie de condiţii meteorologice extreme, o altă caracteristică majoră a modificărilor climatice.

În Europa, unul dintre valurile de frig cele mai marcante din aceşti ultimi ani a fost înregistrat pe întregul continent la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, fiind urmat de o căldură şi o secetă excepţionale, care au provocat uriaşe incendii de pădure în Scandinavia. California, care se confruntă cu o secetă cronică de mai mulţi ani, a fost afectată şi ea în acest an de incendii violente, inclusiv „Camp Fire”, în noiembrie, cel mai devastator incendiu din istoria acestui stat american, care a făcut cel puţin 85 de victime.

OMENIREA, ÎN PERICOL

În timp ce reprezentaţii statelor s-au întâlnit pentru a cădea de acord asupra regulamentul în vederea implementării Acordului de la Paris privind clima, care prevede limitarea creşterii temperaturilor la 1,5 grade Celsius sau 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, oamenii de ştiinţă au anunţat că emisiile de carbon au continuat să crească anul acesta.

Experţii atenţionează asupra necesităţii adoptării unor măsuri urgente şi dramatice în întreaga societate pentru a se începe reducerea rapidă a emisiilor şi pentru ca lumea să meargă în direcţia cea bună în vederea limitării creşterii temperaturilor şi evitarea astfel a celor mai grave consecinţe ale schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.