OMS reconstruiește scenariul apariției pandemiei de COVID-19. Echipă de cercetare la Wuhan

Organizația Mondială a Sănătății dorește să reconstuiască scenariul debutului pandemiei de Covid-19. O echipă de cercetători o să fie trimisă luna viitoare la Wuhan pentru a analiza condițiile în care SARS – CoV – 2 a apărut și modul în care acesta s-a transmis de la animal la om.

Experții vor să afle cu exactitate data și locul precis al apariției virusului. Echipa care se va deplasa în orașul chinez este formată din zece oameni, iar aceștia vor face investigații pe parcusul a patru sau cinci săptămâni.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Oamenii de știință vor analiza radiografii și probe biologice de la pacienți, anterioare apariției pandemiei, în încercarea de a afla data exactă a apariției SARS – CoV – 2. Totodată, se vor cerceta mostre prelevate de la lilieci și alte animale, pentru a afla care este animalul care a transmis virusul la oameni, scrie Adevărul.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Un biolog al Institutului Robert Koch, Fabian Leendertz, este unul dintre experții care vor merge în orașul chinez. Acesta a declarat că cercetările au scopul de a face lumină asupra modului în care a apărut și s-a răspândit Covid-19.

„Vom vedea apoi unde ne duc aceste urme (n.r. – mostrele prelevate de la pacienți și animale), dacă de fapt a izbucnit într-un alt oraş sau Wuhan a fost punctul de pornire şi unde merg pistele”, a spus el, adăugând și că piața de pește ar putea să fie „primul eveniment megaspreader sau unul dintre primele”.

„Obiectivul major este să aflăm ce s-a întâmplat. Cum a sărit virusul de la animal la om probabil printr-o gazdă care apoi l-a transmis la oameni. Să reconstruim scenariul”, a explicat biologul.

Un număr mare al oamenilor de știință sunt de părere că virusul SARS – CoV – 2 a fost transmis la om prin intermediul unui animal gazdă, cel mai plauzibil scenariu fiind acela al unui liliac. Primele infecții cu Covid-19 au apărut la sfârșitul lunii decembrie 2019 la Wuhan și în zona pieței de pește, unde erau expuse specii exotice de animale.

Modul în care a apărut SARS- CoV – 2 a dus la dispute diplomatice între SUA și China, dar și la apariția unor teorii ale conspirației, potrivit cărora virusul ar fi fost creat în laborator. Totodată, SUA a blamat OMS pentru toleranța față de China, care, inițial, a ascuns informațiile cu privire la izbucnirea pandemiei.

Recent, în Italia, a fost descoperit un caz al unui copil de patru ani care a fost infectat cu Covid-19. Primele simptome manifestate de acesta au apărut cu o lună înainte de apariția oficială a virusului în China.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.