Omul nu poate fi înlocuit de robot

Codruţ Săvulescu, senior solution manager al Huawei România, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre tehnologia 5G. ”Digitalizarea Romaniei, prioritate ZERO! Editia a II-a”, organizată de DC MEDIA GROUP, reprezentantul Huawei a subliniat că ”alături de tehnologie, conținutul poate să asigure succesul digitalizării într-o țară și într-o societate”.

„5G este o tehnologie de comunicații. Este o tehnologie de stocare și de procesare a datelor pe care le transformă în informație. Valoarea nu o au datele. Valoarea o are informația pe care o accesezi de acolo. Cum transformi datele în informație? Folosind niște algoritmi care țin de zona de inteligență artificială”, a mai spus Săvulescu. ”Oricare dintre cele trei, unul fără celălalt, nu aduce plus valoare. Degeaba avem conectivitate dacă nu avem ce accesa. Degeaba avem cloud computing dacă nu avem conectivitate. (…) Degeaba am mașină inteligentă dacă nu am experiența din spate, pe care mașina respectivă, folosind inteligența umană poate să creeze niște algoritmi pe care mie să-mi ofere în final ca niște concluzii preliminare pe care eu pot să le accept sau să le refuz”.

Inteligența artificială nu va depăși inteligența umană. Nu am modelat niciodată voința. Deci nu vom putea face o mașină care să aibă voință”, a mai spus senior solution manager al Huawei România.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.