Opt focuri de armă în Sighet pentru prinderea a unui contrabandist ucrainean

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat aproximativ 10.000 pachete ţigări, în valoare de peste 86.000 lei, descoperite la frontiera verde şi într-un autoturism, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 8 focuri de avertisment, patru persoane fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ieri, 8 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Imediat, lucrătorii noştri au intervenit prin somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au tras 8 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean, în urma acţiunii fiind reţinută o persoană, identificată ulterior ca fiind Mihailo S., de 24 ani, cetăţean ucrainean. Poliţiştii de frontieră au anunţat şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetarea şi supraveghere a zonei.

La faţa locului au fost descoperite 14 colete care conţineau 9.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 84.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.