Oraşul Borşa este comparabil cu Bucureştiul pentru Sorin Ion Timis

 Borsa este o localitate in nordul extrem al Judetul Maramures, in partea rasariteana a Depresiunii Maramuresului inchisa de Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului (Carpatii Orientali), situata la 700-850 m altitudine, pe Valea Viseului, in apropierea Pasului Prislop (altitudine 1.414 m), care leaga Transilvania de Bucovina.

„Oraşul Borşa este comparabil cu Bucureştiul, are 46.000 de hectare. Ca lungime, se întinde pe 46 de kilometri de la intrarea dinspre Moisei până la ieşire spre judeţul Suceava. Foarte întinsă, casele sunt răsfirate aproape pe toată această suprafaţă, 286 de kilometri de străzi locuite, iar în total cu tot cu drumuri forestiere sunt peste 600 de kilometri”, a explicat Sorin Ion Timiş, primarul interimar al  oraşului Borşa.

La capitolul credinta oraşul  Borşa , al cărei patron spiritual este Sfântul mare mucenic Gheorghe, excelează .

„Există şi o concurenţă în Borşa între biserici, există nu mai puţin de 29 de astfel de lăcaşe de mai multe culte, majoritatea ortodoxe. Mănăstiri, s-a construit câte o mănăstire la fiecare extremitate a oraşului. este înconjurat din toate direcţile de mănăstiri. Indiferent pe unde intri în oraş, pe Drumul Naţional sau pe munte, prima dată dai de o mănăstire şi apoi ajungi la casele oamenilor”, a mai adăugat  Sorin Ion Timiş, interviu realizat de Anka Miklos.

Urmeaza sa va prezentam pe rand cele 29 de lacase de cult in materiale viitoare.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Dacă avea și apă, semăna leit cu New York-ul…că zgârie nori sigur are pe undeva …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.