Tensiuni în Dragomireşti. Oraşul care vrea să fie comună

12714152_1545266869121916_207435396_nMarti, 9 februarie 2016, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian, a avut o intalnire la Institutia Prefectului cu o delegatie din orasul Dragomiresti. Subiectul principal a fost dorinta cetatenilor de a trece inapoi la statutul de comuna, dupa ce in anul 2004, a devenit oras.

Nemultumirea localnicilor a pornit de la faptul ca impozitele pe terenurile agricole sunt mult mai mari decat ar fi daca Dragomiresti ar deveni comuna.

“As vrea sa incepem discutia intr-un mod foarte pragmatic. Eu, din postura de prefect, vreau sa va spun, la modul cel mai responsabil, ca transformarea din oras in sat nu e cel mai recomandat. De 12 ani de cand sunteti oras, toti cei care v-au guvernat in toata aceasta perioada, nu trebuie sa va puna in situatia ca in anul 2016, sa deveniti din evolutie in involutie. Dumneavoastra, prin dreptul constitutional pe care il aveti, puteti face referendum. Respectati legea, cunoasteti ce trebuie sa faceti. Eu, din punct de vedere institutional, daca urmati pasii legali, nu am absolut nimic de comentat. Va aprob toate deciziile care se iau la nivelul orasului”, a declarat prefectul Anton Rohian.

De asemenea, in cadrul intalnirii, au fost ridicate si alte probleme cu care se confrunta orasul Dragomiresti. Cei prezenti, si-au exprimat nemultumirile si motivele pentru care ei doresc ca orasul sa devina din nou la statutul de comuna.

“In anul 2004, cand aceasta localitate a devenit oras, avea un spital, avea finantele, avea o scoala. Dupa 12 ani, s-a ajuns ca scoala din Dragomiresti sa fie lipsita de performanta, sa nu mai aiba elevi, iar parintii sa isi duca copii la alte scoli unde se face performanta. Avand in vedere ca o societate sanatoasa se poate dezvolta numai in momentul in care are asigurat invatamantul si sanatatea, noi nu avem conditiile necesare in Dragomiresti de a crea o educatie sanatoasa, de a crea o asistenta sanitara. Sunt doar doi medici de familie prin disparitia spitalului din localitate. In ultimii 12 ani, am trait intr-o adevarata minciuna, intr-un fals, pentru ca nu avem infrastructura. Aproximativ 40 la suta din strazile Dragomirestiului nu au canalizare, reteaua de apa potabila nu acopera necesarul localitatii si de multe ori este tulbure apa. Asta este o radiografie a orasului nostru”, a declarat Vasile Zubascu, cetatean al orasului Dragomiresti.

Din delegatie au facut parte primarul localitatii Dragomiresti, Vasile Cosor, viceprimarul Mihai Fitigau, alaturi de reprezentanti ai comunitatii din Dragomiresti.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.