Organizația municipală a UDMR Baia Mare are un nou președinte

Organizația locală a UDMR Baia Mare și-a ales duminică, 16 mai, noul președinte și 13 membri ai Comitetului Local. Alegerile s-au făcut prin vot cu participarea directă a membrilor organizației. La alegerile interne de duminică s-au prezentat la urne 415 membri UDMR. În urma exprimării voturilor, PINTÉR Zsolt a devenit noul președinte al UDMR Baia Mare, cu 385 de voturi.

Cei 13 membri ai Comitetului Local, aleși în mod direct, sunt (în ordinea voturilor obținute): Bodor Ágota, Várady Enikő,  Henkel Zoltán, Mastan Eliza, Ruskál László, Bodor Fábián Orsolya, Moldován Balázs, Balogh Duna Jessica, Fekete Zoltán, Fodor József Pál, Petky Gyula, Molnár Róbert, Major Lajos.

Potrivit statutului UDMR, acestora li se vor adăuga din oficiu în Comitetul Local 12 membri suplimentari, al căror mandat va fi finalizat în zilele următoare.

Noul președinte a mulțumit maghiarilor din Baia Mare pentru încredere și a adăugat că, prin acest demers (vot direct, cu prezență la urne n.r.) s-a acordat o susținere legitimă noii conduceri, în vederea remedierii problemelor cu care se confruntă Organizația Locală.

„Vrem să ne asigurăm că nu doar electoratul, dar și comunitatea locală maghiară consideră importantă protejarea intereselor comunității. Obiectivul meu principal este să construiesc o organizație locală apropiată de oameni, care va beneficia de un sprijin larg din partea comunității și care să fie adaptată contextului actual. Trebuie să implicăm toate categoriile societății, trebuie să ne adresăm tuturor celor care nu au fost prezenți în organizație până acum”, a subliniat Pintér Zsolt, noul președinte al organizației locale.

Pintér Zsolt are 46 de ani, este grafician și antreprenor local, fondator și director timp de 15 ani al Főtér Fesztivál  – Zilele Maghiare Băimărene.  A studiat Design la Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca și Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Din 2020, este consilier UDMR în Consiliul Local Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.