Organizația PNL Sighetu Marmației ia atitudine: problemele cetățenilor din zona Mocăniței –Mociar aduse în plenul ședinței de Consiliu Local, pentru a fi rezolvate!

Organizația PNL Sighetu Marmației ia atitudine: problemele cetățenilor din zona Mocăniței –Mociar aduse în plenul ședinței de Consiliu Local, pentru a fi rezolvate!

Organizația PNL Sighetu Marmației a dovedit din nou că este o formațiune politică ce are ca obiectiv principal, implicarea în viața cetățenilor și  bunăstarea comunității.

În urma unei sesizări scrise și asumate de către 50 de locuitori , din zona Mocăniței –Mociar, o parte din membrii organizației PNL Sighetu Marmației s-au deplasat , duminică , pentru a vedea la fața locului problemele cu care se confruntă aceștia.

Cele 4 probleme principale  pe care le-au ridicat cetățenii au fost : starea proastă a drumurilor, lipsa iluminatului stradal, lipsa unui mijloc de transport în comun și implicit a unei stații de autobuz, lipsa rețelei de apă și canal  precum și inexistența unui punct de colectare pentru  gunoiului menajer.

Confruntați cu problemele reale ale acestor cetățeni, președinta organizației PNL Sighetu Marmației – av. Onița Ivașcu Daniela a menționat:

Ne confruntăm cu o situație ireală, raportându-ne  la faptul că vorbim de locuitori ai unui municipiu. Problemele ridicate de către cei care locuiesc în zona Mocăniței –Mociar sunt probleme care trebuie rezolvate urgent.

Vorbim despre străzi  impracticabile, dar acet lucru nu ne miră, deoarece toată infrastructura stradală din Sighetu Marmației este într-o stare deplorabilă.

Nu pot să accept faptul ca aceste străzi nu au iluminat public, o stație de autobuz pentru transportul în comun, având în vedere că aici sunt  30 de copii care trebuie să ajungă la școală , grădiniță și liceu.

Vorbim,  totodată, despre faptul că acești oameni nu sunt beneficiari a unor servicii de salubrizare, iar gunoiul menajer este fie  ars , fie  aruncat în râul Ronișoară.

De aceea ne vom implica în rezolvarea acestor probleme și vom urmări îndeaproape ca acest demers să fie într-adevăr finalizat.”

Ieri, 29 martie 2018, consilierul local av. Onița Ivașcu Daniela a invitat cetățenii să partipe la  ședința de Consiliu Local, pentru ca problemele lor să fie  ascultate în plenul ședinței.

Prezent  la ședință,  directorul societății de transport local, Grigore Șteț a promis că după Sărbătorile Pascale, se va  amplasa o stație de autobuz în zona și vor include un autobuz pe ruta care va deservi străzile Mocăniței –Mociar. Astfel cei de 30 de copii vor avea șansa de a ajunge la școală și grădiniță.

În legătură cu situația gunoiului menajer , se va solicita firmei de salubritate Herodot de a încheia contracte cu cetățenii, pentru a se  evita focarele de infecții, poluarea mediului și se va crea condiții pentru un mediu civilizat și sănătos.

Acțiunile Organizației  PNL Sighetu Marmației nu se opresc aici, așa cum au transmis de fiecare dată , bunăstarea orașului este prioritatea numărul 1 pe agenda organizației de partid.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.