Oricat de frig ar fi, NU iti mai pune fularul la gura. Uite ce poti sa patesti

Oricat de frig ar fi, NU iti mai pune fularul la gura. Uite ce poti sa patesti

Iarna te obligă să te înfofoleşti şi pe tine şi pe copiii tăi, dar sigur nu ştiai cât de periculos poate fi un simplu gest pe care îl face toată lumea. Vezi ce boli poţi să iei de la fular şi de ce nu este bine să acoperi gura şi nasul cu textile pufoase în zilele geroase.

Coşuri Aburul amestecat cu saliva plină de bacterii din gură sunt un mediu ideal pentru microbii care infectează pielea şi provoacă bubiţe şi coşuri. În plus, temperatura corpului în zona respectivă va fi menţinută la un nivel mai ridicat, ceea ce ajută bacteriile să se înmulţească şi să se răspândească ferite de frig şi uscăciune rece.

Infecţii în gât Deşi această măsură de protecţie este răspândită tocmai pentru a evita îmbolnăvirile, face exact opusul. Fularul ţinut peste gură şi nas menţine un aer umed şi cald în zona gurii şi nasului, astfel încât bacteriile care provoacă infecţii în gât se înmulţesc şi ajung în zonele critice: laringe, faringe, amigdale, etc.

În plus, diferenţa dintre aerul foarte rece de afară şi aerul foarte cald din zona gurii fac infecţiile şi mai uşor de fixat.
Citeşte întreaga ştire: Ce boli poţi să iei de la fular

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.