Orice bun găsit trebuie restituit sau dus la poliţie! Însuşirea lui constituie infracţiune!

Când găseşti un portofel îl dai sau iei tot ce-i în el? Spiritul civic este pus la încercare cu uşurinţă atunci când îţi apare în cale un portmoneu cu bani. Poliţiştii au primit şi restituit proprietarilor mai multe portmonee cu bani sau bunuri găsite de cetăţeni cu spirit civic, însă de această dată au identificat o persoană care a ales să procedeze într-o manieră lipsită de civism.

Luni, 04 februarie, o femeie de 72 de ani a sesizat poliţia că persoane necunoscute şi-au însuşit pe nedrept portofelul cu bani şi acte personale, pe care şi l-a uitat la o societate comercială de pe bulevardul Decebal din Baia Mare. Ieri, 06 februarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat de 76 de ani, bănuit că a însuşit pe nedrept portmoneul.

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Photo: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.