Oroare în Siria: civili, printre care şi copii, ucişi sau în agonie în urma unui atac chimic

Imaginile de după un atac chimic dintr-un oraş sirian, în care apar oameni în agonie sau persoane decedate, printre care şi copii, fac înconjurul lumii, stârnind furia.

Bilanțul atacului chimic asupra oraşului Khan Shaykhun a ajuns la 72 de morți, dintre care 20 de copii, potrivit unor date ale organizației non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

„Sunt de asemenea 17 femei printre victime, iar bilanțul s-ar putea agrava, pentru că sunt persoane date dispărute”, a precizat OSDO, care anunțase anterior 58 de morți în urma acestui atac.

Surse medicale din Khan Shaykhun au relatat că intoxicarea s-a manifestat la victime prin stări de leșin, de vomă și spumă la gură. Fotografii ale militanților arată membri ai Căștilor Albe, forțele de securitate din zonele insurgenților, stropindu-i cu apă pe răniți.

Opoziția siriană a acuzat marți regimul președintelui Bashar al-Assad că este responsabil de atacul chimic și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să convoace o reuniune de urgență după această crimă și să declanșeze imediat o anchetă.

Atacul a provocat un val de indignare internațională, mai multe țări occidentale declarând vinovat regimul lui Bashar al-Assad.

SUA, Franța și Marea Britanie au prezentat marți seara un proiect de rezoluție în care este condamnat atacul chimic din Siria și se cere de asemenea o anchetă completă și rapidă, în ajunul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Sursa: miscareaderezistenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.