Ovidiu Nemeș s-a retras din cursa pentru Primăria Sighetu Marmației! Luptă internă în partid între Ducu Oros și Daniela Onița-Ivașcu!

ovidiu nemesPrimarul municipiului Sighetu Marmației și președinte al PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș a anunțat, cu câteva ore în urmă că se retrage din cursa pentru un nou mandat. Motivele sunt multiple și bine cunoscute. Două dosare în care se judecă cu procurorii DNA și o stare de incompatibilitate din vremea când era viceprimar, identificată de Agenția Națională de Integritate și reconfirmată de instanțele de judecată la care a apelat Nemeș pentru a schimba hotărârea ANI. În mesajul postat pe o rețea de socializare, Ovidiu Nemeș a scris: ”Am amânat de ceva vreme această postare, am evitat sa răspund multor întrebări, am amânat cât de mult acest moment. Dar a sosit timpul când vouă prietenilor mei, celor care ați crezut și care credeți în mine trebuie să vă răspund. Am decis să nu mai candidez la Primăria Municipiului Sighetu Marmației. Am luat această hotărâre după opt ani de administrație locală, patru ca viceprimar și patru ani în care am fost primarul vostru, timp în care am reușit să dau un impuls dezvoltării acestui oraș, să așez normalitatea ca și sens și parcurs în viitorul acestui loc binecuvântat de Dumnezeu, să putem construi un viitor trainic pentru copiii noștri. M-am bucurat în toată această perioadă de susținerea voastră și vă sunt recunoscător. V-am simțit aproape și atunci când mi-a fost greu şi ne-am bucurat împreună de realizările avute în acești ani, iar pentru parteneriatul pe care l-am avut cu voi, dragii mei prieteni sigheteni, vă mulțumesc. Am făcut cu bună credință tot ce mi-a stat în putere pentru acest oraș, am sacrificat mult și am încercat ca obstacolele sa le depășim împreună.

Mulțumesc familiei mele care m-a susținut necondiționat, copiilor mei Ariana și Laurențiu care au fost motivația în demersul de a mă implica în societate, soției mele care m-a încurajat mereu și care a știut ca uneori trebuie sa sacrifici pentru a putea construi destine. Astfel se încheie un capitol din parcursul nostru însă parteneriatul, angajamentul meu față de voi, de Sighetenii mei va merge mai departe. E asumat! A fost o onoare pentru mine sa vă pot reprezenta, sa fiu primarul vostru și vă sunt recunoscător pentru această cinste. Al vostru,veșnic atașat orașului și oamenilor săi, prietenul, colegul și vecinul Ovidiu Gheorghe Nemeș”, își încheie postare primarul Sighetului și președinte al PNL.

Nu vorbește nimic de procese aflate pe rol și nici de motivele reale pentru care renunță la o altă candidatură, dar nici despre cel pe care îl va susține în cursa pentru Primăria Sighet, în vara lui 2016. Este bine cunoscut faptul că, în locul său, îl pregătește deja de ceva vreme pe Alexandru George Oros, manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmației din vara anului 2012. La această candidatură, însă, tot din partea PNL aspiră avocat Daniela Onița-Ivașcu, consilier local, care știm deja că și-a depus intenția de a participa în cursă la sediul PNL din Sighet. Dar mai știm și că actuala tabără care conduce orașul și partidul la nivel local nu o dorește, așa că bătălia va fi una crâncenă. O altă problemă ce trebuie rezolvată este președinția PNL Maramureș care, în mod normal, în baza protocolului, ar trebui să revină celui de-al doilea copreședinte, Mircea Man. Însă este cunoscut și faptul că așa cu Mihai Felician Cerneștean nu a reușit să fie candidat al partidului pentru Primăria Baia Mare, nici Mircea Man nu va pune ușor mâna pe putere. Cu două săptămâni în urmă anunțam tsunami în PNL Sighetu Marmației. Acum va fi un tsunami în întreg PNL Maramureș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.