Pandemia de COVID schimbă lumea definitiv. Aceşti oameni nu vor reveni niciodată la sediul companiei pentru săptămâna de lucru

Vremea săptămânii de lucru de 5 zile petrecută la birou a apus definitiv.

Cel puţin, aşa crede directorul executiv al gigantului anglo-olandez Unilever.

„Nu cred că vom reveni vreodată la modelul de cinci zile de muncă de birou pe săptămână. Pare un aspect deja învechit”, a spus CEO-ul Alan Jope, indicând pandemia de coronavirus drept cauză a acestei transformări radicale.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Experiment în multinaţională: 4 zile de muncă pe săptămână, timp de 12 luni

Jope a precizat că sociatea sa îşi încurajează toţi angajaţii să se vaccineze împotriva coronavirusului însă a exclus din start imunizarea obligatorie a acestora. În contrapartidă, compania îi va testa în mod regulat pe cei care nu doresc să se vaccineze.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

CEO-ul Unilever precizează că specialiştii companiei sale vor studia mai multe tipare de muncă, ce s-ar putea aplica în contextul pandemic şi post-pandemic.

Jope nu se aşteaptă ca angajaţii din Europa de Vest şi America de Nord să se întoarcă la birou mai devreme de luna aprilie.

El mai precizează Unilever va utiliza o variantă hibrid, prin care va alterna telemunca şi munca la birou. Schimbările se vor aplica tuturor angajaţilor, circa 150.000 la nivel global.

Previziuni: După pandemie, 30% din angajaţii din SUA vor lucra de acasă

Unilever este a treia cea mai valoroasă companie de pe Bursa din Londra şi deţine branduri precum Dove, Lipton, Persil şi Knorr.

Unilever a anunţat la sfârşitul anului trecut că toţi angajaţii din Noua Zeelandă vor lucra patru zile pe săptămână pentru o perioadă de 12 luni. Dacă experimentul va îmbunătăţi nivelul de performanţă, Unilever intenţionează să aplice modelul pentru toţii angajaţii companiei.

Banca americană Morgan Stanley a prezis vara trecută că 30% dintre angajaţii din SUA vor lucra de acasă după terminarea pandemiei. Asta înseamnă de două ori peste nivelurile dinaintea pandemiei.

Sursa: antena3.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.