Părăsirea locului accidentului constituie infracţiune

accidentSâmbătă seara, la ora 18.30, un băimărean a sesizat poliţia că a fost victima unui accident rutier iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că un băimărean în vârstă de 39 de ani, aflat în parcarea unui centru comercial din municipiul Baia Mare, a fost acroşat de un autoturism care a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto care a provocat accidentul, un băimărean în vârstă de 42 de ani.

Pe numele lui poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Conform Art. 338, Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.  

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

  • în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale
  • conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă de înapoiază imediat la locul accidentului
  • conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie
  • victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.