Părăsirea locului accidentului constituie infracţiune!

bicicletaIeri, 27 aprilie, un bărbat din Vişeu de Sus a sesizat poliţia că a fost victima unui accident rutier iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că accidentul s-a produs la intersecţia străzii Libertăţii cu strada 22 Decembrie din oraş. Bărbatul, de 36 de ani, care se deplasa cu o bicicletă, a fost acroşat de un autoturism, iar după producerea evenimentului ambii participanţi la trafic au părăsit locul faptei.

La câteva ore de la producerea evenimentului, biciclistul s-a prezentat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale fără a necesita internarea.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şoferul autoturismului implicat în producerea accidentului, un bărbat în vârstă de 55 de ani din acelaşi oraş.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce biciclistul avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat. Ambilor le-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Conform Art. 338, Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

  • în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
  • conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă de înapoiază imediat la locul accidentului;
  • conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie;
  • victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.