Parc industrial inteligent aproape de Sighetu Marmaţiei

Un parc industrial inteligent va fi construit la marginea comunei Giuleşti, la limita dintre satele Fereşti şi Ocna Şugatag, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

‘Acesta va fi primul parc industrial care se face la mare distanţă de municipiul Baia Mare (40 km aproximativ – n.r.), destul de aproape de municipiul Sighetu Marmaţiei, în vecinătatea DN 18, principalul drum de comunicaţie dintre cele două municipii. Viitorul parc industrial va avea o suprafaţă de 5 hectare, iar cererea de finanţare a investiţiei va fi depusă în cel mai scurt timp pe Programul Operaţional Regional şi, probabil anul viitor, investiţia să fie lansată’, a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, consilierii judeţeni au aprobat, recent, proiectul de hotărâre care vizează trecerea din domeniul public în domeniul privat al Judeţului Maramureş a unui teren în suprafaţă de 52.564 de metri pătaţi, aflaţi în gestiunea comunei Giuleşti.

Totodată, a demarat pregătirea terenului şi conectarea utilităţilor publice la primul parc industrial care se construieşte la periferia fostului oraş minier, Baia Sprie. Parcul se va întinde pe 34 de hectare cu posibilitate de extindere la 50 de hectare.

Alte două parcuri industriale pe suprafeţe mult mai mici de teren vor fi construite în localităţile Fărcaşa şi Şomcuta Mare. În toate cele trei investiţii, finanţarea este asigurată prin POR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.