Parodie la alegerile Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. Agenţie de turism, o nouă afacere menită să „recicleze” o parte dintre cei peste 600.000 de euro care se adună anual din cotizaţii.FOTO

Parodie la alegerile Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. Agenţie de turism,  o nouă afacere menită să „recicleze” o parte dintre cei peste 600.000 de euro care se adună anual din cotizaţii.FOTO

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM) se transformă încet dar sigur în agenţie de turism. La şedinţa de alegeri care a avut loc vineri, 19 mai la o pensiune din Maramureşul istoric lucrurile au fost „bătute în cuie ca la carte”.

Candidaţii, majoritatea lor, unici pe post au fost validaţi şi cine a îndrăznit să se împotrivească a fost înlăturat, respectiv „exclus” din Biroul operativ al sindicatului. Astfel Merciu Dorel şi Petrică Oros au fost „lucrati” să nu mai câştige un loc în biroul operativ, deşi cei doi au pus temelia sindicatului din învăţământul maramureşean. Proverbul „mai bine taci decât faci, dacă comentezi pleci” s-a adeverit în cadrul întâlnirii sindicale.

Preşedinte de sindicat a fost reconfirmată Ioana Petreuş care probabil vrea să-i calce pe urme fostului şef şi coleg, ajuns între timp senator. Astfel, SLIMM va avea şi o agenţie de turism, afacere menită să „recicleze” o parte dintre cei peste 600.000 de euro care adună anual la sindicat şi care reprezintă cotizaţiile membrilor din judeţ.

De altfel, tocmai aceste cotizaţii au iscat un mic scandal la votul pe statut, deoarece propunerea conducerii (vechi şi noi) a fost ca procentul care ajunge la ei să fie calculat din remuneraţia brută nu din cea netă, dar degeaba cei vechi s-au împotrivit pentru a nu-şi diminua veniturile, dar totuşi au rămas cu doar  75%, diferenţa va rămâne în buzunarele celor mulţi.

Rămâne de văzut cât de capabilă va fi Ioana Petreuş să-i calce pe urme lui Liviu Pop, nu de alta dar, în calitatea ei de profesor de Limba şi literatura română sigur a lecturat „Epigonii”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.