Parteneriat între Administraţia Publică Locală şi Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului , în beneficiul băimărenilor

Administraţia Publică Locală va demara un nou proiect în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului. Astfel, din suma rămasă în Bugetul local la capitolul Finanţarea cultelor, o mare parte va fi direcţionată către Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

„La acest domeniu, în buget mai este cuprinsă suma de 500.000 de lei. Îmi asum să propun Consiliului Local ca suma de 400.000 de lei să fie acordat Catedralei Episcopale Sfânta Treime din Baia Mare, cu condiția ca spațiile lăcașului de cult să găzduiască pe viitor și evenimentele culturale ale municipiului. Mai mult, voi propune și realizarea unui parteneriat pentru a face o grădiniță în spațiul atașat sediului SRI de pe Bulevardul Republicii, spațiu care aparține Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Grădinița, un model pentru România va oferi grupe cu predare în limba engleză, germane, dar și acces facil și activități speciale copiilor care din nefericire au un handicap locomotor, psihic sau emoțional” a precizat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare într-o conferinţă de presă.

Suma rămasă, 100.000 de lei, va fi distribuită în mod egal către Capela catolică din cimitirul Horea 1 dar și pentru Capela cimitirului din Ferneziu.

„Îmi asum această propunere pentru că vom finanța lucruri utile pentru băimăreni”, a concluzionat Cătălin Cherecheş care a precizat că în acest an la lăcaşurile de cult din Baia Mafre nu  se vor executa lucrări de pictură şi nu se vor înlocui uşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.