PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ LA EXPO RIVULUS DOMINARUM Oportunități de afaceri și promovare pentru companii

Delegații străine de la cinci Camere de Comerț și Industrie din trei țări: Ungaria (C.C.I. Békéscsaba, C.C.I. Szolnok și C.C.I. Miskolc), Slovacia (C.C.I. Trnava) și din Republica Moldova (de la C.C.I. a Republicii Moldova) au participat, în perioada 23 – 25 septembrie, la expoziția de bunuri de larg consum ”Rivulus Dominarum”, respectiv la o serie de discuții cu reprezentanți ai comunității de business din județul Maramureș.

După aproape trei ani de restricții impuse de pandemia de Covid-19, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu C.C.I. a Republicii Moldova și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș au readus în atenția comunității băimărene o nouă ediție a Salonului ”Republica Moldova prezintă”. 20 de agenți economici de peste Prut au depus eforturi considerabile pentru a reveni în municipiul nostru și a promova pe piața locală produse de calitate cu specific moldovenesc: vinuri, confecții cu motive tradiționale, brânzeturi, fructe uscate etc.

La expo ”Rivulus Dominarum” a revenit anul acesta și conducerea Camerei de Comerț și Industrie Trnava. Din delegația slovacă au mai făcut parte și 3 companii care au expus produse în standul alocat organizației camerale din Trnava și au participat la întâlniri B2B cu companii din Maramureș din domeniul producției de lacuri și vopsele pentru lemn, respectiv din domeniul panificației / brutării. Și delegația din Ungaria a fost una numeroasă, această prezență întărind astfel relațiile parteneriale pe care C.C.I. Maramureș le are cu C.C.I. Békéscsaba, C.C.I. Szolnok și C.C.I. Miskolc. Delegații străini au luat parte la deschiderea oficială a celei de-a XXVIII-a ediții a manifestării expoziționale ”Rivulus Dominarum”, programul zilei de 23 septembrie continuând cu o vizită la Grupul de firme ELECTRO SISTEM – membru C.C.I. Maramureș, care are ca obiect de activitate producția și comercializarea de posturi de transformare compacte, tablouri electrice de medie și joasă tensiune și comercializarea de echipamente de medie și joasă tensiune pentru sistemele de distribuție a energiei electrice. Tot vineri, delegația străină a vizitat și Complexul Turist Șuior, o altă companie membră a organizației camerale din Maramureș.

Ziua de 24 septembrie a fost dedicată Maramureșului voievodal. Camera de Comerț și Industrie Maramureș le-a oferit oportunitatea partenerilor străini de a cunoaște și partea ancestrală a județului, valorile și motivele tradiționale care îi atrag pe turiști să revină în Maramureș. Obiectivele turistice vizitate au fost biserica de lemn de la Șurdesti, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Săpânța-Peri și Memorialul Durerii. La Sighetu Marmației a avut loc și o întâlnire cu oficialii administrației publice locale care au prezentat profilului municipiului unde se agață harta în cui și oportunitățile de investiții din zonă. Din delegația condusă de președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș au mai făcut parte și oficiali ai C.C.I. Iași, respectiv ai Camerei de Comerț și Industrie a României.

La expo ”Rivulus Dominarum” au participat 36 de agenți economici din țară și 20 de firme din Republica Moldova. Ediția din acest an a înregistrat peste 11.000 de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.