Păstrători ai obiceiurilor :”Șezătoare maramureșeană”, eveniment cultural-artistic  la Sighetu Marmației ! 

În cadrul proiectului TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE ediția I, la Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc o șezătoare, obicei practicat în satele Maramureșului în serile lungi de iarnă. Sub îndrumarea coregrafului Gheorghe Rednic (care a fost și regizor) și a artiștilor Ileana Matus și Mihai Chiș, tinerii membri ai Ansamblului folcloric MARA au reconstituit o șezătoarea respectând componetele tradiționale a acestui obicei.

Traditiile, datinile, obiceiurile  si folclorul  din Maramures  sunt documente  grăitoare privind  istoria și cultura acestor locuri, constituind monumente  de mare valoare. Imensul tezaur flocloric al acestei zone constituie o componentă valoroasă, o moștenire de preț  pentru toți cei care trăiesc si vețuiesc în această parte de țară, moștenire ce  trebuie dusă mai departe.

Având în vedere multitudinea de preocupări  din zilele noastre, informatizarea accentuată a tuturor laturilor educației este necesar   să ne aplecăm cu dragoste și responsabilitate spre tradițiile și obiceiurile folclorice ale zonei în care vețuim și să facem cunoscute tinerilor aceste valori inestimabile. 

Felicitări realizatorilor acestui eveniment care merită să fie prezentat pentru cât mai mulți sigheteni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.