Patru cetăţeni din Pakistan opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat patru  tineri  din Pakistan care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

Cele patru persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 1 august  a.c., la nivelul Sectorului  Poliției de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 08.45, un echipaj al poliției de frontieră a depistat patru cetățeni străini, de sex masculin, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre  localitatea Baineţ, jud. Suceava.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, cei patru au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră  Siret, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei aceştia sunt cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetățeni străini au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.