Confruntarea cu acneea poate genera o serie de nemulțumiri față de modul în care arată tenul. De asemenea, este un disconfort și lasă la nivelul pielii semne care se pot vindeca greu. Pentru a preveni, minimiza și chiar scăpa de aceste semne postacneice, poți apela la câteva metode. Însă, trebuie să reții faptul că există mai multe tipuri de cicatrici care pot fi lăsate de acnee, acestea fiind mici și adânci sau mari și plate. Totodată, pot rămâne și semne în forma unor dungi pe piele. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte pe care să le ai în vedere, dacă dorești să readuci strălucirea tenului tău și să diminuezi pe cât posibil aceste semne.
Iată câteva metode pe care le-ai putea lua în considerare, pentru a diminua semnele cauzate de acnee:
- Semnele lăsate de acnee diminuează foarte mult din strălucirea pielii și pot lăsa un aspect neplăcut tenului. Dacă te-ai confruntat cu o astfel de afecțiune și îți dorești să previi și să minimizezi cât mai mult aceste denivelări ale tenului, există o soluție pe care ai putea să o abordezi. Pentru îmbunătățirea texturii pielii, ai putea alege să utilizezi un ser pentru pete postacneice de la Acnemy, regăsit la 24beauty.ro. Acest ser are la bază acidul glicolic care acționează asupra zonelor afectate de coșuri. Tonul va fi uniformizat și tenul tău își va recăpăta strălucirea. De altfel, serul mai are în compoziție Quora noniPRCF și acid salicilic care vor ajuta atât la prevenirea coșurilor, cât și la reechilibrarea microbiomului pielii tale.
- O altă metodă pe care ai putea să o iei în considerare este exfolierea repetată. De reținut faptul că acest proces trebuie efectuat în prezența unei persoane specializate. Este o procedură de peeling chimic în urma căreia sunt declanșate descuamări ale pielii. Pentru a beneficia de acest proces chimic, trebuie să discuți cu un dermatolog, deoarece trebuie să fie luate în considerare substanțele de peeling potrivite pentru tenul tău.
- De asemenea, o altă metodă ar putea fi ședințele cu laser. Există două tipologii de tratamente cu laser, și anume cele ablative și cele nonablative. În prima variantă, în proces vor fi distruse câteva dintre straturile superioare ale pielii. Pentru a readuce strălucirea tenului, cicatricile vor trece printr-un proces de umplere. Însă, trebuie să știi faptul că această procedură este dureroasă și va fi efectuată doar sub anestezie locală. Cea de-a doua tipologie, cea nonablativă, are la bază stimularea colagenului, fără ca straturile superioare ale pielii să fie afectate.
- Nu în ultimul rând, poți opta pentru terapia cu celulele stem. Practic, în zonele în care există semne postacneice se vor injecta aceste celule recoltate din sângele periferic. Pot fi recoltate și din țesutul adipos.
Un ten acneic este foarte sensibil și poate avea reacții, odată expus în fața unor factori externi. Pentru a diminua și chiar scăpa de semnele și cicatricile lăsate de această afecțiune, este recomandat să apelezi la specialiști și să urmezi un tratament adecvat pentru tipul de ten pe care îl ai. Serul pentru petele lăsate de acnee, tratamentul cu laser sau celule stem, dar și exfolierea ar putea fi câteva dintre metodele recomandate pentru a-ți recăpăta strălucirea tenului.
Sursă foto: Pexels.com