Patru morti si 4 răniti, dupa ce o macara s-a prăbuşit peste şase maşini. VIDEO

Patru morti si 4 răniti, dupa ce o macara s-a prăbuşit peste şase maşini. VIDEO

Patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite, după ce o macara de construcţii s-a prăbuşit, în centrul Seattle, peste şase maşini, a anunţat comandantul pompierilor din oraş, relatează The Associated Press.
Cele patru persoane au murit înainte ca pompierii să ajungă la faţa locului, a declarat comandantul pompierilor Harold Scoggins, scri news.ro.

Două dintre ele erau operatori ai macaralei, iar celelalte două se aflau în maşini.

Trei persoane – inclusiv o mamă şi copilul ei – au fost transportate la spital, a precizat Scoggins. O a patra persoană rănită a primit îngrijiri la faţa locului.

Macaraua s-a prăbuşit în apropierea intersecţiei Mercer Street cu Fairview Avenue, în apropierea drumului interstatal 5, înainte de ora locală 15.30 (duminică, 1.30, ora României), a precizat comandantul pompierilor. Autorităţile nu cunosc, pentru moment, cauza prăbuşirii macaralei, pe o stradă aglomerată, a declarat el.

„Mă gândesc şi mă rog pentru cei ucişi şi răniţi”, a declarat pe Twitter primarul din Seattle Jenny Durkan. Macaraua era instalată pe un bloc de birouri aflat în coinstrucţie, într-o zonă dens populată.

„A fost îngrozitor”, a declarat pentru The Seattle Times Esther Nelson, o cercetătoare în biotehnologie, care lucra într-o clădire din apropiere.

„Vântul bătea cu adevărat puternic”, a spus ea, adăugând că macaraua pare că s-a rupt în două.

În contextul în care Amazon şi alte companii în domeniul tehnologiei fac angajări la Seattle, în oraş se află zeci de macarale care construiesc blocuri de birouri şi de locuinţe. Începând din ianuarie, la Seattle se află aproximativ 60 de macarale de construcţii, mai multe decât în orice alt oraş american. Scoggins a precizat că între răniţi se află o mamă şi copilul ei şi că tiţi răniţii au fost transportaţi la Centrul Medical Harborview.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 25 de ani şi copilul ei erau evaluaţi medical, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Harborview, Susan Gregg.

Niciunul nu prezintă răni care să le pună viaţa în pericol, a preciat ea.

Adjunctul şefului operaţiunilor patrulei rutiere Eric Greening a annţat că toate drumurile din zonă ar putea rămâne închise până duminică seara.Sursa: romaniatv.net 

VEZI VIDEO AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.