Pătrunjel și usturoi – Acest amestec este o „bombă” de vitamine, plină de beneficiile

Pătrunjelul este o sursă importantă de glucide, minerale, ulei volatil, proteine, flavonoizi și lipide și conține mai multă vitamina C decât lămâie, portocala sau varza. De asemenea, conține și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, E și K.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Datorită conținutului de vitamina A și vitamina C, pătrunjelul are un efect puternic antioxidant, antialergic, antitumoral, detoxifiant și tonifică ficatul, fluidifică secrețiile, stimulează activitatea vezicii biliare, întărește sistemul imunitar, are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menține elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace, este antispastic și asigură o bună funcționare a aparatului genital.

Mai mult, pătrunjelul limitează și procesele inflamatorii, are efect vermifug, antiscorbutic și antirahitic, neutralizează efectele intoxicației cu tutun, alcool și alimentație excesivă cu carne și conține uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Pătrunjelul conține mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment, astfel putând contribui la menținerea unei danturi și a unei osături puternice.

Amestec de pătrunjel și usturoi

Aveți nevoie de 2 legături de pătrunjel, 8 căței de usturoi, jumătate de lămâie și 140 ml ulei de măsline.

Pentru acest amestec, folosim doar frunzele de pătrunjel, nu și tija. Tocăm mărunt frunzele, pisăm usturoiul și amestecăm cele două ingrediente. Adăugăm ulei, sare și omogenizăm.

Transferăm amestecul într-un borcan, punem deasupra ulei și închidem ermetic. Păstrăm la frigider maxim 2-3 săptămâni.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.