Pelerinaj la Mănăstirea Prislop. 25 de ani de la dispariţia părintelui Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop a devinit astăzi cel mai important loc de pelerinaj pentru creştinii din România. La 28 noiembrie, este comemorat fostul stareţ al mănăstirii şi una dintre figurile importante ale ortodoxiei româneşti, Arsenie Boca. Mii de oameni sunt aşteptaţi la slujba religioasă dedicată părintelui înmormântat aici. Astăzi se împlinesc 25 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca.

Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus, judeţul Hunedoara. Între 1929 şi 1933 urmează cursurile Academiei Teologice din Sibiu şi Institutul de Belle Arte din București, frecventând în paralel cursuri de medicină.

În 1940 a intrat în monahism la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus, unde a fost preot şi stareţ. Din noiembrie 1948 a fost transferat la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, până în mai 1959, când a fost scos pe nedrept din mănăstire în timpul prigoanei comuniste.

A fost permanent urmărit şi închis de mai multe ori, pentru credinţa creştină.

A lucrat apoi la Atelierele Patriarhiei Române din Bucureşti, sub ocrotirea Patriarhului Iustinian, iar după pensionare, în 1967, a pictat vreme de 15 ani la biserica ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Drăgănescu, județul Giurgiu.

S-a stins din viaţă la 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi este înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/pelerinaj-la-manastirea-prislop-25-de-ani-de-la-disparitia-parintelui-arsenie-boca_53293.html#sthash.5lGIXPmi.dpuf

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.