Penalii din PNL vor fi excluși! Ovidiu Nemeș pierde prima poziție în partid?

PNL-MaramuresPNL a adoptat în Consiliul Național întrunit sâmbătă, la Pitești, modificările la statutul partidului, prin care se impun sancțiuni ce prevăd renunțarea la funcțiile de conducere pentru cei care au probleme cu justiția. Astfel cei care sunt trimiși în judecată, aflați sub control judiciar sau arestați vor fi suspendați din funcțiile de conducere, conform noii decizii luate de conducerea Partidului Național Liberal.

Tot ieri, liberalii au hotărât ca cei care vor fi condamnați in prima instanță să fie suspendați chiar din calitatea de membru de partid, iar cei condamnați definitiv să fie excluși din partid. Un astfel de caz este și în Maramureș și nu la un lider oarecare de organizație, ci taman la marele șef al PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș, care este și președinte al PNL Sighetu Marmației, al doilea municipiu al județului. Ovidiu Nemeș are probleme cu DNA, procesul fiind pe rol, tocmai pentru fapte de corupție. Astfel, în cazul liderului de la Maramureș se aplică prevederile statutului PNL, motiv pentru care primarul de Sighet ar putea fi exclus din ambele funcții politice de conducere, atât din cea de președinte la nivel de județ, cât și din cea de lider al organizației liberale din Sighetu Marmației.

Gurile rele spun că în urma acestei decizii jubilează atât foștii membrii PDL, acoperiți acum de sigla PNL, dar și liberalii (mai vechi sau mai noi) din partid. Se zice că la nivel de județ poziția sa ar fi vânată de deputatul de Baia Mare, Mircea Dolha, în timp ce în Sighet, organizația oscilează între două nume pregătite să preia filiala: Șuștic sau Vasile Mih. În aceste condiții, este de așteptat ca Ovidiu Nemeș să facă un gest de onoare și să-și depună singur demisia, fără a aștepta excluderea, iar dacă justiția va fi de partea lui, se poate gândi la o revenire, ulterior.

 

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.