Penibilisme marca PNL! Liberalii maramureșeni conduși de copreședinți penali, cu binecuvântarea conducerii centrale!

PNL-MaramuresPenibilisme marca PNL! Liberalii maramureșeni conduși de copreședinți penali, cu binecuvântarea conducerii centrale!

Dacă ne-am așteptam ca PNL să-și execute penalii, așa cum s-a întâmplat în cazul PSD, am așteptat degeaba. În timp ce la PSD procesul de epurare este în toi, Liviu Dragnea dându-și demisia din funcția de președinte executiv, doar fiindcă a fost condamnat cu suspendare că a scos oamenii la Referendum-ul din 2012, pentru destituirea lui Traian Băsescu, liberalii se prefac că-i soare în curtea lor, deși abia pot să vadă printre trăznete. Probabil, dacă și-ar executa toți penalii, n-ar mai rămâne nimeni în funcții de decizie, altfel nu se poate explica cum adoptă o lege de curățare a partidului de toți cei cercetați penal… însă legea nu se aplică retroactiv. Deși s-au lăudat că au adoptat, la nivel central, retragerea sprijinului politic sau excluderea din funcțiile de conducere a reprezentanților cu dosare penale, maramureșenii din PNL au, în continuare, doi copreședinți cu dosare deschise de DNA: Ovidiu Nemeș și Mircea Man. Și penibilismul situației abia acum apare. Legea-i lege, dar nu se aplică retroactiv. Altfel spus, toți penalii care sunt azi, în funcție, vor rămâne pe poziții, pe simplul motiv că dosarul a fost deschis înainte de adoptarea acestei hotărâri. Cei care vor avea dosare, de acum înainte, vor fi retrași de pe funcțiile de conducere. Un fel de frecție la picior de lemn, fiindcă PNL este condus, în marea lui majoritate, de politicieni încărcați de dosare.

Dosarul lui Mircea Man, redeschis de DNA, în timp ce Ovidiu Nemeș are două procese intrate în atenția magistraților

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a aprobat, luna trecută, redeschiderea urmăririi penale faţă de deputatul Mircea Man (fost președinte PDL și copreședinte PNL Maramureș) şi Flaviu Radu, fost director al Administraţiei Bazinale Someş Tisa (ABAST). În 2012 procurorii DNA au luat în vizor modul de atribuire a unor contracte la ABAST şi modul în care Flaviu Radu a fost numit în funcţie. Asupra lui Man plana suspiciunea de complicitate la cumpărare de influenţă pentru că, în calitate de lider al organizaţiei judeţene a PDL, ar fi intervenit pe lângă secretarul general al partidului Ioan Oltean, pentru numirea unui subaltern politic, Radu Flaviu, în funcţia de director al ABAST. La momentul respectiv şi Mircea Man şi Flaviu Radu s-au declarat nevinovaţi. Radu Flaviu a mai spus atunci că DNA face cercetări privind relaţiile de colaborare cu unele firme.

În timp ce dosarele penale ale primarului municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș au ajuns în instanță și intră la judecata pe fond, liberalul rămâne copreședinte PNL Maramureș, fiindcă dosarele sunt, de asemenea, dinaintea adoptării legii. Nemeș a fost trimis în judecată în cursul anului trecut de către procurorii DNA în două cauze de corupție: Dosarul Parcometrele (în care este acuzat că a adus un prejudiciu municipiului de peste 700.000 lei) și în Dosarul Avocații (în care este acuzat că a efectuat plăți către avocați din banii Primăriei, deși legea interzice acest lucru). În Dosarul Parcometrele s-a început judecarea pe fond în data de 30 aprilie a.c. cu audierea martorilor din dosar, iar dosarul Avocații a avut termen pe 26 mai, dată la care a fost citat municipiul Sighetu Marmației, prin Consiliul Local. Surpriza în acest dosar a constituit-o desemnarea de către Consiliul Local Sighet a consilierului Vasile Mih (PNL), care să-l reprezinte în proces, ca parte vătămată.

 

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.