PENSII mai mari pentru O JUMĂTATE DE MILION de români. Te numeri printre ei?

pensiiVeşti bune pentru peste 500.000 de români care au lucrat în condiţii grele. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care, de la 1 ianuarie 2016, cresc substanţial pensiile pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă.

Cei aproape 500.000 de români care au muncit în condiţii grele în grupa I şi a II-a de muncă vor primi pensii mărite substanţial din 1 ianuarie 2016.

Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede creşterea punctului de pensie cu 50% pentru pensionarii care au lucrat în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cei din grupa a II-a, potrivit România TV.

Este vorba însă doar despre românii care s-au pensionat înainte de 2011.Potrivit Ministerului Muncii, în această situaţie se află 500.000 de români.

Deşi această categorie de pensionari au muncit în condiţii grele, pentru că s-au pensionat în baza legii vechi, primesc acum pensii la fel ca şi cei care au lucrat în condiţii normale de muncă.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat luni următoarele decrete:

– “Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000;

– Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.