Pensiunea Izişoara Resort Maramureş din comuna Săcel a găzduit 90 de copii în tabăra „Pregătiți pentru viață”

Pensiunea Izişoara Resort Maramureş din comuna Săcel a găzduit 90 de copii în tabăra „Pregătiți pentru viață”, proiect derulat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Concomitent cu oportunitățile de petrecere a timpului liber, copiii și tinerii prezenți în tabără au participat la activități destinate pregătirii lor pentru a se integra mai ușor în societate, pentru a face față unor situații de risc, activități de grup pentru dezvoltarea spiritului de echipă.

Activitățile au fost susținute de 10 formatori/animatori/voluntari de la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial, prin intermediul căreia s-a desfășurat proiectul, alături de 10 specialiști din cadrul DGASPC Maramureş.

Programul taberei a inclus drumeții, spectacole și ateliere cu activități în natură, vizită la cea mai mare biserică de lemn din România ca și suprafață, dar și vâltoarea din Săcel, atelierul de olărit cu traditie specifică zonei Săcel – fără luciu pe vase, si cu modele specific – dinte de lup şi unda apei, iar specialiști de la Crucea Roșie au susținut un curs de prim-ajutor în cazul unor situații de leșin, stop cardio-respirator, fracturi, entorse, arsuri sau înec.

Printre invitați s-a aflat artizanul de măști tradiționale, Vasile Şusca , iar președintele Asociației Eliezer, Anton Varga le -a vorbit copiilor despre deciziile necesare unei vieţi trăite cu încredere. Tabăra care a avut loc în luna octombrie s-a încheiat două focuri de tabără și un spectacol de artificii. Pensiunea Izişoara Resort Maramureş este principalul partener al proiectului “Pregătiți pentru viață” (JURNAL MM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.